Delegació a Girona

Els vuit projectes de l'Eix 1 del FEDER han comportat una inversió de més de 7 milions d'euros en innovació

El 50 % de l'import ha estat aportat pel Fons Europeu; el 25 %, per la Diputació de Girona, i el 25 %, restant pels ajuntaments

query_builder   3 març 2015 14:33

event_note Nota de premsa

Els vuit projectes de l'Eix 1 del FEDER han comportat una inversió de més de 7 milions d'euros en innovació

El 50 % de l'import ha estat aportat pel Fons Europeu; el 25 %, per la Diputació de Girona, i el 25 %, restant pels ajuntaments

7 milions d’euros invertits en vuit projectes que impulsen la innovació i la transferència tecnològica. Aquest ha estat el balanç de la implementació de l’Eix 1 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) durant el període 2007-2013. La inversió total ha estat concretament de 7.016.661,38 euros. D’aquests, 3.508.330,69 han estat aportats pel Fons Europeu; 1.754.165,35 euros per la Diputació de Girona, i 1.754.165,35 euros pels ajuntaments d’Arbúcies, Girona, Palafrugell, Palamós, Riudellots de la Selva, Salt, Vilablareix i pel Consorci Ripollès Desenvolupament.
 
Els vuit projectes executats s’han presentat avui en una roda de premsa que ha tingut lloc a la Diputació de Girona i que ha comptat amb la participació de Joan Giraut, president de la Diputació de Girona; Ramon Soler, diputat de Promoció Econòmica; M. Assumpció Rodríguez, directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals, i Helga Nuell, tècnica de l’Oficina FEDER Eix 1 de la Diputació de Girona. També hi han assistit nombrosos representats dels ens locals involucrats en el projecte, com ara M. Teresa Ferrés, alcaldessa de Palamós; Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies; David Mascort, alcalde de Vilablareix; Lluís Barnés, regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva; Albert Puigvert, gerent del Consorci Ripollès Desenvolupament, i Lídia González, tècnica d’administració electrònica de l’Ajuntament de Palafrugell.
 
Avui també s’ha presentat la pàgina web http://www.ddgi.cat/fonsfeder, en què es pot veure el resum dels projectes i vídeos explicatius de cada un.
 
Vuit projectes que impulsen la innovació i la transferència tecnològica
 
L’Eix 1 del FEDER ha tingut per objectiu impulsar la innovació i la  transferència de tecnologia. Per aquest motiu, els vuit projectes es caracteritzen per l’ús d’una tecnologia avançada i pel foment de l’intercanvi de coneixements i experiències. N’hi ha dos que tenen a veure amb l’administració electrònica (el de Palafrugell i el de Palamós) i els sis restants tenen relació amb equipaments punters en el territori. Es tracta, concretament, de:
 
L’illa de Can Delfí d’Arbúcies
Un complex d’equipaments i de serveis empresarials per a la innovació i el desenvolupament industrial i tecnològic de la PIME i el clúster carrosser d’Arbúcies.
Inversió total: 772.513,08 euros
 
 
Clúster Tic Media Bloom de Girona
Una actuació destinada a estimular la generació de productes i processos innovadors en el sector dels media. Té per objectius convertir Girona en un referent d’àmbit europeu en el desenvolupament de la tecnologia 3D i atreure empreses i talent a la ciutat.
Inversió total: 1.865.801,00 euros
 
Palamós Qnecta
El projecte ha fet possible implementar la plataforma de tramitació en línia adreçada al ciutadà (seu electrònica) i disposar d’una xarxa pròpia de comunicacions, mitjançant tecnologia sense fils, per tal d’interconnectar les dependències municipals.
Inversió total: 208.141,80 euros
 
Viver d’empreses de Salt
Ubicat a la Factoria Cultural Coma Cros, neix amb la voluntat de donar suport a projectes emprenedors i a empreses de nova creació de la indústria creativocultural i de serveis auxiliars, i ofereix serveis i espais adequats per tal d’ajudar a néixer, créixer i consolidar aquests projectes empresarials.
Inversió total: 873.043,44 euros
 
Viver d’empreses El Rusc de Vilablareix
Té l’objectiu de promoure la creació d’empreses entre els emprenedors locals i d’atreure noves iniciatives empresarials de fora del municipi que ajudin a dinamitzar l’activitat econòmica i el teixit empresarial de Vilablareix.
Inversió total: 691.625,02 euros
 
Consorci Ripollès Desenvolupament
Ofereix un ventall d’espais, serveis de suport i acompanyament a l’emprenedoria i a les empreses existents a la comarca, i afavoreix la inclusió de les TIC i la innovació tecnològica en vells processos productius.
Inversió total:1.000.876,51 euros
 
Foodlab de Riudellots de la Selva
És un centre d’innovació agroalimentari que s’adreça a les empreses del sector alimentari amb l’objectiu de ser un referent de país en tot allò que tingui a veure amb la innovació del sector.
Inversió total: 1.404.660,53 euros
 
L’ajuntament més @prop, a Palafrugell
El projecte, encara en execució, té com a objectiu final l’impuls de l’administració electrònica com a eix de l’atenció ciutadana.
Inversió total: 200.000 euros
 
 
Conveni per a la cogestió de l’Eix 1 del FEDER
 
L’any 2008 la Diputació i la Generalitat varen signar un conveni per cogestionar l’Eix 1 del FEDER. Gràcies a aquest conveni la Diputació va obrir una línia per complementar els ajuts del FEDER, per valor de 2,5 milions d’euros, dels quals se n’han executat finalment 1.754.165,35. El conveni també va fer possible la creació de l’Oficina FEDER Eix 1 de la Diputació de Girona. Mitjançant aquesta oficina, la Diputació ha donat suport tècnic als ens locals en els àmbits de la definició i l’elaboració de les operacions, ha facilitat la informació i la difusió necessària dels règims d’ajut comunitari i ha prestat assessorament tècnic en les seves actuacions, el seu seguiment en l’execució i el suport tècnic en la justificació documental dels projectes.
 
El FEDER, durant el període 2007-2013, va obrir cinc eixos d’actuació. L’Eix 1 ha actuat en el camp de la innovació i la transferència tecnològica; l’Eix 2, en el medi ambient; l’Eix 3, en grans infraestructures; l’Eix 4, en temes culturals, i l’Eix 5, en assistència tècnica.
 
Properament, es faran públics els eixos del nou programa operatiu del FEDER per al període 2014-2010, que tindrà uns criteris nous que s’adapten a l’estratègia europea 2020 amb l’objectiu de respondre als nous reptes socioeconòmics europeus.

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de la presentació (autor Eddy Kelele)

Una imatge de la presentació (autor Eddy Kelele)
JPG | 269

Revista amb el resum dels projectes

Revista amb el resum dels projectes
PDF | 1834

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia