Servei Català de Trànsit

El director de l'SCT presenta a Alpicat el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   4 març 2015 13:37

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT presenta a Alpicat el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Pau Cabré, i de la directora dels Serveis Territorials de Lleida, Anna Miranda, han presentat aquest migdia el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) d’Alpicat (Segrià).
 
Amb el desplegament d’aquest Pla, que es va signar el 8 d’octubre de l’any passat, es pretenen aplicar mesures concretes, tant correctores com preventives, per tal d’augmentar la seguretat viària en el municipi. El PLSV se centra, entre d’altres àmbits, en la millora de la visibilitat de determinades cruïlles i de l’accessibilitat en els passos de vianants, així com en la introducció de més elements reductors de velocitat.
 
En concret, les propostes d’intervenció del Pla són principalment en aquests indrets de la població: el tram del carrer de Lleida entre la rotonda Enric Granados i el carrer Mossèn Cinto Verdaguer; la cruïlla del carrer Doctor Fleming i el carrer Joaquim Costa; la cruïlla entre el carrer de Lleida i camí Romànic, i també l’entorn de l’escola Doctor Serés.
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Fins a l'any 2013 es van elaborar un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol•licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
 

1  

Imatges

Avui s'ha presentat a l'ajuntament d'Alpicat el Pla Local de Seguretat Viària

Avui s'ha presentat a l'ajuntament d'Alpicat el Pla Local de Seguretat Viària 242

1  

Fitxers adjunts

Nota Presentació PLSV Alpicat

Nota Presentació PLSV Alpicat
PDF | 106

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia