• Es crearan unes passarel·les entre els catàlegs Aladí de la Diputació de Barcelona i l’Argus del Departament de Cultura que permetrà consultar el catàleg de totes les biblioteques de Catalunya
Interpel·lació parlamentària sobre biblioteques
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat aquesta tarda en resposta parlamentària que "el catàleg únic de biblioteques estarà disponible abans de l’estiu. Hem signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per enfortir el sistema bibliotecari que permetrà aconseguir allò que no s'havia aconseguit en les darreres dues dècades per raons diferents. Aquest és l'aspecte pendent més important del que queda per fer en el sistema bibliotecari".
 
Mascarell ha explicat que en dos mesos es posarà en funcionament una passarel·la tecnològica que permetrà la consulta simultània dels actuals catàlegs de les biblioteques públiques de la Diputació de Barcelona i del Departament de Cultura. És a dir, els usuaris de les diferents biblioteques catalanes podran fer cerques simultànies al catàleg Aladí de la Diputació i a l’Argus del Departament. Mentrestant, al llarg d’aquest 2015 el Departament de Cultura continuarà treballant en la creació d’un únic catàleg col·lectiu de biblioteques públiques de Catalunya que estarà a disposició de tots els usuaris el primer semestre de 2016.
 
El conseller de Cultura ha recordat que el Govern ha dessignat el 2015 com a Any de les Biblioteques, un any en el qual "retrem homenatge al que han aportat les biblioteques i els seus professionals i treballarem en el que ha de ser la biblioteca del futur, com enfortir la relació entre biblioteca i ciutadania". Mascarell ha destacat que "el sistema bibliotecari està preparat per afrontar els canvis, és una de les grans infraestructures del país, i continuarem treballen des del Govern perquè ho siguin cada cop més"