La seu de la Generalitat a Girona acull la prova pilot del projecte a disposició del personal de l’Administració per a la generació d’idees i pràctiques innovadores en matèria d’organització i funcionament
Un moment de la presentació: intervenció d'Assumpta Rodeja
Un moment de la presentació: intervenció d'Assumpta Rodeja
L’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona ha acollit avui el llançament del Canal Innovació, un espai que té com a objectiu la generació i posterior gestió d’idees i pràctiques innovadores a l’Administració, proposades pel personal, sense filtres en origen, amb voluntat de potenciació del talent de les persones i de vocació de millora contínua del servei.
 
Aquesta actuació, inclosa en l’Eix 6 - Innovació i Talent del Pla de reforma de la Generalitat que s’impulsa des de la Secretaria d’Administració i Funció Pública, està promoguda per InnoGent, el grup interdisciplinari, col·laboratiu i interdepartamental que integren professionals de l’Administració de la Generalitat a Catalunya i que té com a missió contribuir a promoure les condicions organitzatives i les pràctiques de gestió de persones que afavoreixin la innovació en l’activitat i funcionament de l’Administració. Totes les actuacions parteixen del convenciment que un dels factors claus de la capacitat de l’administració per a generar valor públic és justament la seva capacitat per a utilitzar i gestionar el talent del seu personal, per la qual cosa es busca impulsar i fomentar la seva participació.
 
La Generalitat a Girona ha estat escollida com a seu del pilot d’aquest programa, que comença a funcionar-hi amb el nom de GIR-Innova. A la presentació d’avui hi han assistit unes cent vint persones.
 
L’elecció de Girona com a pilot del programa respon a l’experiència i els resultats aconseguits amb la reorganització de l’Administració de la Generalitat al territori que s’ha realitzat en aquests darrers anys. Com a exemples d’això, Assumpta Rodeja, cap del Servei de règim interior de la Generalitat a Girona, ha volgut destacar especialment en la presentació d’avui “la millora en la qualitat del servei en l’atenció al ciutadà” amb la integració en un únic espai. Rodeja també ha explicat que des de la posada en marxa del complex únic de la Generalitat a Girona s’ha aconseguit un estalvi econòmic d’uns 10 milions d’euros pel que fa a funcionament ordinari de l’administració.
 
El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, que ha tancat la sessió de presentació, ha volgut agrair la predisposició i la implicació dels treballadors de l’Administració de la Generalitat a Girona per tirar endavant el projecte d’innovació, perquè “són els qui coneixen millor que ningú la feina que fan”. Casadesús, que ha explicitat el compromís del Govern per avançar en la reforma de l’Administració, ha assegurat que la finalitat última del projecte que avui ha començat a funcionar a Girona és “fer una administració més àgil, senzilla i transparent”.
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la presentació: intervenció d'Assumpta Rodeja

Un moment de la presentació: intervenció d'Assumpta Rodeja
JPG | 420