Territori

Mapa

Territori i Sostenibilitat adjudica obres de millora de la seguretat viària a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa

query_builder   5 març 2015 08:52

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat adjudica obres de millora de la seguretat viària a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa

  • S’instal·larà barrera de separació en prop de 8 quilòmetres per evitar la possibilitat de xocs frontals
 
  • Els treballs, que comporten una inversió de 3,7 MEUR, començaran durant la primavera i tindran una durada de vuit mesos
Barrera C-55 Castellbell i el Vilar
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, mitjançant l’empresa pública Infraestructures.cat, les obres de millora a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa, que comportaran, com a principal actuació, la instal·lació d’una barrera per a separar els sentits de circulació. Els treballs, adjudicats per un import de 3,7 MEUR, començaran durant la primavera i tindran un termini d’execució de vuit mesos. Aquesta actuació, que té com a objectiu evitar xocs frontals en aquesta via, s’emmarca en la nova Estratègia de seguretat viària que està desplegant el Departament.
 
La carretera té, en el tram on s’actua, una secció variable: en general, compta amb un carril per sentit de circulació; hi ha alguns trams amb una secció d’un carril ràpid en un dels dos sentits (secció que es mantindrà, en 1,7 quilòmetres) i hi ha un tram d’uns 700 metres on hi ha una secció de dos carrils per sentit.
 
La secció genèrica dels trams d’un carril per sentit estarà formada –a cada costat de la barrera central– per un voral exterior d’1,5 metres, un carril de 3,5 metres i un voral interior de 0,5 metres. A més de la col·locació de la barrera de separació, es preveu:
 
  • Reforçament de ferm a la carretera, inclòs el sanejament previ dels punts on el paviment estigui malmès
 
  • Adequació de la senyalització vertical de codi i d'orientació i reposició de la senyalització horitzontal
 
  • Adequació de les barreres de seguretat.
 
  • Millora del drenatge
 
  • Reposició de línia de telecomunicacions i d’altres serveis afectats
 
Millores a la C-55
 
La C-55 és una peça clau en la mobilitat interna del Bages, amb un trànsit que varia entre els 30.00 vehicles/dia a Castellgalí i els 28.000 de la Ronda de Manresa. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha dut a terme en els últims mesos diverses actuacions de millora, especialment encaminades a afavorir la seguretat viària.
 
En aquest sentit, s’ha col·locat també barrera central de separació a la zona de l’enllaç de Sant Pau –a continuació del tram on s’actuarà ara– i es van redistribuir carrils a l’entorn de Castellbell i el Vilar.  Addicionalment, estan en execució les obres d’eixamplament de la  C-55 per tal de formar una via de dos carrils per sentit separats per una barrera física en el tram d’1,5 quilòmetres de longitud de la ronda de Manresa que no estava desdoblat. Els treballs, que tenen  amb un pressupost de 2,5 MEUR, conclouran l’estiu vinent.
 
Paral·lelament, pel que fa a una altra via de comunicació important per a la comarca, la C-58, el Departament té en redacció dos projectes constructius d’una actuació de similars característiques. Les obres, que es licitaran pròximament, tenen també com a objectiu millorar la seguretat viària entre Castellbell i el Vilar i Viladecavalls.
 
 

1  

Imatges

Mapa

Mapa 319

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 93

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia