Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat demana prudència davant la previsió de fort vent avui fins al migdia a les comarques de Barcelona i Girona, Pirineu i Prepirineu

query_builder   5 març 2015 09:24

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat demana prudència davant la previsió de fort vent avui fins al migdia a les comarques de Barcelona i Girona, Pirineu i Prepirineu

Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents que afectaran al terç nord de Catalunya durant el dia d’avui. Es demana extremar les precaucions a sobretot les comarques del Bages, Vallès Occidental i Barcelonès, on es podrien produir més incidències.
 
L’SMC preveu que les ratxes de vent pugui superar els 90 km/h sobretot a les cotes elevades del Pirineu i Prepirineu. L’episodi s’allargarà fins demà.
 
Algunes de les ratxes màximes de vent registrades per l’SMC aquest matí a Barcelona són (km/h): al Raval 51,8, a l’Observatori Fabra 73, i a la Zona Universitària 51,5. També s’han registrat 67,3 km/h a Montserrat, 56,5 a Badalona i 36 km/h a Sabadell.
 
Les ratxes màximes més destacables registrades durant la nit han estat els 120 km/h a la Tosa d’Alp (2.485 m), 118 a Salòria (2.451 m) i 108 km/h a Núria (1.971 m).
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’ahir a les 13.30 h i fins avui a les 8.30 h 125 trucades relacionades amb el temporal de vent, neu, calamarsa i pluja. La majoria de les trucades s'han fet per incidències de trànsit i obstacles a la calçada. També per caiguda d’arbres a zona urbana. Per comarques, el 34% de les trucades al telèfon 112 s’han fet des del Vallès Occidental (43) i s’han fet 10 trucades des d’Osona, des de la Cerdanya i també des del Barcelonès.
 
Els Bombers de la Generalitat no han realitzat fins al moment cap sortida relacionada amb el vent. Els Bombers de Barcelona tampoc han hagut de fer cap sortida per incidències derivades del vent.
 
El Servei Català de Trànsit informa que en aquests moments només hi ha una carretera afectada pel vent: des d’ahir al migdia, resta tallada a la circulació la BV-4024 a l’accés a Coll de Pal.
 
Us recordem que en cas de vent cal reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle i, en el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
 
Per mantenir-se informat de qualsevol incidència viària ho podeu fer a: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm i al perfil de Twitter @transit
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones afectades pel fort vent i que es retirin els objectes no estàtics de balcons i façanes. També cal evitar situar-se a prop d'elements inestables o que puguin caure (murs, tancaments, bastides que es moguin o altres similars) durant l'afectació pel fort vent. Trobareu tots els consells al web interior.gencat.cat/ventades
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia