• Mascarell: “el que s’ha fet fins ara s’adequa perfectament a la llei per tant, ens ratifiquem en aquesta idea, tan per part dels sectors professionals com dels grups parlamentaris”
  • El conseller de Cultura ha comentat que tant per part del sector com per part del Parlament de Catalunya es desplegaran iniciatives per refermar la convicció en la llei
Reunió grups parlamentaris impost foment de l'audiovisual
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s’ha reunit aquest matí amb els grups parlamentaris i representants del sector audiovisual català per tractar sobre la resposta que cal donar a la notificació del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques en relació a l’impost per al foment de l’audiovisual català.
 
La reunió ha estat encapçalada pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la secretària general, Pilar Pifarré i el director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’Institut Català de les Empreses Cultura, Francisco Vargas. Ha comptat amb la presència dels diferents grups parlamentaris: Àngels Ponsa i Ferran Falcó de CiU, Teresa Vallverdú i Sergi Sabrià d’ERC, Rocío Martínez Sempere del PSC, Alícia Alegret del PP, Dolors Camats d’ICV i David Fernández de les CUP. Com a representants del sector audivoisual català hi han assitit Raimon Masllorens, president de Productors Audiovisuals Federats (PROA) i Antoni Albert i Montserrat Bou memebre de PROA, Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Montserrat Majench, gerent de l'Acadèmia del Cinema Català, Antoni Folguera, president de Pro-Docs, Camilo Tarrazón, president del Gremi de Cinemes de Catalunya i Estela Artacho, representant de la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE.
 
En finalitzar la reunió el conseller ha manifestat que “els grups parlamentaris han expressat el seu suport a la mesura i les seves ganes de seguir insistint en aquest suport per tal de fer notar, a qui correspongui, que s’està dificultant un procés que té importància pel sector audiovisual català”.
 
Tan els representants del sector audiovisual català com els grups parlamentaris assistents a la reunió s’han compromès a desplegar iniciatives de suport i negociació amb l’Estat i les operadores de telefonia i de reafirmació de la llei aprovada.
 
Mascarell ha afirmat que “el que s’ha fet fins ara s’adequa perfectament a la llei, per tant, ens ratifiquem en aquesta idea, tan per part dels sectors professionals com dels grups parlamentaris”.
 
Finalment, el conseller de Cultura ha conclòs que “acceptem i farem el procediment negociador amb l’Estat”, però que tenint en compte que aquesta llei no ha estat suspesa “nosaltres tenim intenció de seguir-la aplicant. En termes de 2015 una part del que era la taxa està consignada al pressupost”.
 
El Departament de Cultura va rebre una notificació del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques en la que aquest plantejava la possible inconstitucionalitat de la Llei del Parlament de Catalunya 15/2014, de 4 de desembre, de l’impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector audiovisual i la difusió cultura digital. Així, el Ministeri reclamava iniciar procediment de negociació “per tal d’evitar el recurs d’inconstitucionalitat” a la Llei del Parlament de Catalunya 15/2014, de 4 de desembre.

1  

Fitxers adjunts

Reunió amb grups parlamentaris sobre l'impost del foment audiovisual

Reunió amb grups parlamentaris sobre l'impost del foment audiovisual
JPG | 2989