Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del pla INUNCAT pels cabals alts de l'Ebre que ja s'han estabilitzat

query_builder   5 març 2015 15:03

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del pla INUNCAT pels cabals alts de l'Ebre que ja s'han estabilitzat

 
 • Durant els propers dies es continuaran fent maniobres de desembassament a Mequinensa, Riba-roja i Flix mantenint el cabal de sortida de 1.800 m3/s

 

 • Les dades actuals permeten descartar en aquests moments que els cabals de sortida dels embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix s’hagin d’incrementar

 

 • Aquest migdia el Responsable de Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha sobrevolat tot el curs de l’Ebre amb Bombers de la Generalitat per constatar que no hi ha danys greus més enllà dels coneguts a les zones agrícoles

 

 • El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) està en contacte amb els municipis de la riba de l’Ebre per fer seguiment de possibles inundacions
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’Alerta del Pla INUNCAT pels cabals del riu Ebre que es mantenen encara elevats.
 
Segons la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) els pantans continuen amb les maniobres de desembassament amb els mateixos cabals de sortida que es mantindran així durant les properes setmanes:
 • Mequinensa: 1.800 m3/s
 • Riba-roja: 1.800 m3/s
 • Flix: 1.800 m3/s
 
La CHE ha informat que, a les 14.00 hores, el pantà de Mequinensa es manté al 102,62% de la seva capacitat; i Riba-roja al 99,20%. Per la seva banda, el riu Ebre a l’alçada d’Ascó porta un cabal de 1.855 m3/s i a Tortosa 1.774 m3/s.
 
Segons informació de la CHE, les dades actuals permeten descartar que s’hagi d’incrementar el cabal de sortida dels embassaments els propers dies. El cabal d’entrada a l’embassament de Mequinensa resultat de les aportacions de l’Ebre aigües amunt encara supera el cabal de sortida però amb un valor de diferència (200 m3/s) molt inferior a la registrada durant el dia d’ahir (700 m3/s). Això suposa un alentiment del creixement del nivell de l’embassament que actualment creix a un ritme inferior a 1 cm a l’hora. Es continua mantenint per tant un marge suficient de seguretat. Al llarg de la tarda es preveu que els cabals d’entrada es continuïn reduint i que a la nit siguin ja inferiors als de sortida fet que permetrà anar reduint el nivell de Mequinensa, mantenint el cabal de desembassament a 1800 m3/s.
 
Hores d’ara els municipis riberencs a l’Ebre no reporten cap incidència destacable. A continuació es fa un resum de les més destacables:
 
 • Móra d'Ebre: afectació a finques agrícoles
 • Sant Jaume d'Enveja: cap incidència
 • Deltebre: Cap incidència. Els punts baixos han pujat entre 0.5 m. i 1m.
 • Amposta: Controlat, cap incidència
 • Tortosa: Cap incidència
 • Tivenys: afectació a finques agrícoles
 • Xerta: cap afectació
 • Benifallet: Afectació a finques agrícoles
 • Miravet: afectació a finques agrícoles
 
Des de el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, el contacte amb la CHE i els Ajuntaments riberencs és continu. Els municipis de Flix, Riba-roja i Deltebre han activat els seus plans municipals.
 
Aquest migdia, el Responsable de Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i els Bombers de la Generalitat han fet un vol de reconeixement del riu Ebre en tot el seu curs a Catalunya per fer seguiment de les incidències produïdes pels cabals elevats. S’ha pogut constatar que no hi ha danys greus ni a nuclis urbans i que no s’han produït noves afectacions a l’entorn de la llera del riu més enllà de les ja conegudes, sobretot en espais agrícoles.
 
En els últims dies s’han produït algunes afectacions a l’entorn de la llera de l’Ebre, sobretot a les zones habitualment inundables al llarg del seu recorregut. Protecció Civil de la Generalitat manté la recomanació de limitar les activitats d’oci i professionals. També cal extremar la precaució prop dels rius i zones inundables  i allunyar-s’hi en cas de risc. Cal respectar sempre el tancament de les zones d’accés a les lleres i evitar posar-vos en perill.
 
                                                       
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia