Edició anterior de la bicicletada nocturna
Edició anterior de la bicicletada nocturna. Autor: Joan Lafont
Es farà aquest dissabte 7 de març i permetrà descobrir l’entorn natural d’aquest espai protegit i la seva fauna deltaica
 
 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre, adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, organitza amb la col·laboració dels ajuntaments d’Amposta, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre i l’Aldea i amb el guiatge de l’Escola del Parc la IV sortida nocturna en bicicleta La ruta dels Ponts.
 
El recorregut transcorrerà pel camí de Sirga entre Amposta i Sant Jaume d’Enveja, saltarà l’Ebre pel Passador, continuarà per la vora del riu des de Deltebre fins a l’Aldea i entrarà novament a Amposta pel pont Penjant.
 
Durant l’itinerari, s’intentarà descobrir part de la fauna nocturna del delta. S’efectuaran parades enfront de les illes de Sapinya –Reserva Natural Parcial- i Gràcia, amb l’objectiu principal de poder sentir algun rapinyaire nocturn, com ara xots o mussols, o descobrir els dormidors d’ardeids, com ara pàtxeres (esplugabous) o martinets. També descobrirem els quatre ponts que creuen l’Ebre en terra deltaica.
 
Condicions imprescindibles:
 
1 .Saber anar en bicicleta.
2. Formalitzar la inscripció (gratuïta) al telèfon 977 482 181. Places limitades a 75, per rigorós ordre d’inscripció.
3. Nens amb bici pròpia a partir de 10 anys.
4. Vestir armilla i/o roba reflectant.
5. Dur casc.
6. Dur fars i llums a les bicicletes i frontals al casc.
L’incompliment dels participants d’aquestes condicions pot dur l’organització a excloure’ls de la sortida.
 
Data: Dissabte 7 de març de 2015
Lloc i hora: 20 h a l’Oficina d’Informació Turística d’Amposta. Hora prevista de finalització: 1 h de l’endemà.
Distància: 26 km (17 km per carril bici, 7 km per camins rurals i 2 km per un tram compartit amb cotxes. Tipus de terreny: 55% sauló, 30% terra i 15% asfalt).
 
L’organització oferirà un petit refrigeri al Parc del Riu de Deltebre (km 14,5), consistent en un entrepà de baldana, una aigua i un pastisset.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.