La taxa de síndromes gripals és de 329 casos per cada 100.000 habitants
 
L’activitat als centres sanitaris mostra una davallada tant pel que fa a urgències com visites i domicilis
L’epidèmia de grip continua la fase de descens iniciada la setmana passada i es situa ara en 329 casos registrats (disminueix un 20%) per cada 100.000 habitants. Les taxes d’incidència mostren un descens en tots els grups d’edat menys en els de 0-4 anys i els majors de 64 anys entre els quals es mantenen estables.
 
És important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària. En cas de dubte, cal que els ciutadans truquin al 061 CatSalut Respon, on un equip de metges, infermers i tècnics dóna resposta als dubtes de salut i ofereix consells sanitaris.
 
Activitat als centres sanitaris
 
Durant la darrera setmana els professionals de la xarxa pública han atès un total de 65.010 urgències hospitalàries, un 1,7% menys que la setmana passada. El nombre d’urgències ingressades ha estat de 6.687, que també suposa un descens del 2,07%.
 
Pel que fa als hospitals infantils, si comparem l’activitat amb la setmana anterior, s’observa un descens acusat. Aquesta darrera setmana han atès 3.728 urgències (2,2% menys) de les quals 246 han ingressat (28% menys).
 
L’activitat dels CAP i l’activitat domiciliària també segueix la tendència a la baixa. Així doncs, s’han registrat 750.020 visites als CAP i 25.786 visites als domicilis, que suposen un descens del 2,6% i del 5,2% respectivament. Pel que fa als centres d’atenció continuada, les visites continuen disminuint fins a 43.936 (descens del 2,2%) i les visites domiciliàries d’aquests centres fins a 2.782 (descens de l’1,8%).
 
Aquesta setmana el 061 CatSalut Respon ha atès 29.338 casos. D’aquests, 2.404 han requerit enviar un metge a domicili.
 
Durant la darrera setmana s’han notificat 78 casos greus ingressats als hospitals sentinella. Des de l’inici de la temporada s’han registrat 341 casos greus confirmats de grip. El 97,5% d’aquests pacients presentava algun factor de risc i el 70% no estava vacunat.
 
El Pla integral d’urgències de Catalunya (PIUC) es defineix com el conjunt d’actuacions que, al llarg de l’any, implica tots els nivells assistencials del sistema sanitari, amb l’objectiu d’adequar la resposta a les necessitats generades en determinats moments, a través d’accions per millorar el sistema d’informació, per informar a la població i als professionals i per activar recursos addicionals.
 
Per més informació:
 
Canal Grip del Canal Salut