Moment de la trobada aquest matí
Moment de la trobada aquest matí
La gestió forestal sostenible, la gestió dels espais protegits, els agents rurals, la política de caça i la cooperació pirinenca al medi natural han estat els principals temes abordats
 
 
Aquest matí, la Generalitat de Catalunya, representada pel director general del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Antoni Trasobares, conjuntament amb els responsables de diverses subdireccions i serveis de la mateixa direcció general, s’han reunit a Montels, a la seu del Parc Natural d’Ariège, França, amb els seus homòlegs francesos a escala regional i estatal de la zona del Pirineu per tractar diferents assumptes relacionats amb el medi natural.  Entre els temes abordats a la reunió, un dels més destacats ha estat la gestió dels boscos: problemàtiques actuals, política de la regió i del massís, perspectives i promoció de la fusta en la construcció, i diferents usos de la fusta.
 
El director general del Medi Natural i Biodiversitat ha explicat que la principal destinació de la fusta serrada a Catalunya és la fabricació de palets, d’envasos i d’embalatges de fusta. Tanmateix, “cal apostar també per altres línies d’actuació que ajudin al desenvolupament del sector. Precisament, aquesta trobada d’avui a França servirà per avançar en les diferents línies que permetin desenvolupar els nostres objectius en aquest sector”.
 
Durant la trobada, també s’ha fet referència a l’estructuració, el funcionament, les missions i les responsabilitats dels agents rurals, i a la política de caça, l’organització de les reserves, el seguiment, la millora i el control de les poblacions, i també a la política de caça com a producte de desenvolupament territorial.
 
 
Imatge general de la trobada a França
Imatge general de la trobada a França
Finalment, s’ha posat sobre la taula la gestió dels espais protegits, en particular dels parcs naturals regionals: com estan estructurats i finançats; l’estructura de govern dels parcs; les seves prioritats i els seus vincles amb el territori; la manera com equilibren les tasques de protecció de la biodiversitat amb les de desenvolupament econòmic local, i diverses línies de col·laboració entre els parcs pirinencs.
 
La reunió ha estat una iniciativa de la DGMNB per “contrastar, comparar i integrar diferents maneres de gestionar el medi natural, en un moment en què el Departament d’Agricultura ha iniciat nous models de gestió dels boscos, els espais protegits i les reserves de caça, que en alguns aspectes els francesos ja desenvolupen de fa temps; per exemple, pel que fa a l’estructura de les subhastes i l’aprofitament de la fusta dels boscos”, ha explicat Trasobares. S’ha comptat amb la participació del clúster forestal pirinenc Forespir, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, del Centre de la Propietat Forestal i de l’Institut Català de la Fusta.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge general de la trobada a França

Imatge general de la trobada a França
JPG | 258

Moment de la trobada aquest matí

Moment de la trobada aquest matí
JPG | 335