Territori

TES

La Generalitat i la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau impulsen la rehabilitació del Pavelló Central del Recinte Modernista

query_builder   6 març 2015 14:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat i la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau impulsen la rehabilitació del Pavelló Central del Recinte Modernista

TES
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat és l’administració que vehicula els 2,57 MEUR procedents del fons FEDER, que contribuiran a fer possible la rehabilitació interior del Pavelló, que té un pressupost total de 5,15 MEUR
 
El secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pau Villòria, i l’administrador de Torn de la Molt Il·lustre Administració (MIA) de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, Jordi Baiget, han signat avui un conveni pel qual la Generalitat vehicularà els 2,57 MEUR procedents del fons FEDER per a la rehabilitació interior del Pavelló Central, els accessos per túnel i urbanització de l’entorn.
 
El Pavelló Central del Recinte Modernista de Sant Pau, antic Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona, correspon a l’antiga Casa d’Operacions. Com la resta de la ciutat hospitalària, obra de Lluís Domènech i Montaner, va ser inaugurat l’any 1930. Tot i que ha mantingut el seus volums originals, l’interior del Pavelló va patir nombroses modificacions al llarg dels anys per tal d’adequar-lo a les necessitats dels moderns quiròfans.
 
Amb el trasllat de tota l’activitat sanitària a la nova seu de l’Hospital, els pavellons modernistes, així com la xarxa de túnels i de jardins que els connecten, s’estan sometent a diverses operacions de rehabilitació per tal de convertir el recinte en un centre de coneixement que acull organismes de rellevància internacional.
 
En aquests moments, sis dels dotze pavellons que formen part de la rehabilitació estan acabats i en ús, i dos mes –Central i Sant Salvador- en obres.
 
Pel que fa al Pavelló Central, ja té acabades les obres de consolidació estructural i façanes, que van suposar una inversió d’1,67 MEUR, aportats pels ministeris de Foment i de Cultura, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.
 
La finalització de les obres permetrà que l’edifici s’integri en el Centre de Coneixement, on ja treballen set institucions internacionals. El Pavelló es dotarà de les instal·lacions adequades als nous usos d’investigació, amb serveis comuns i espais compartits, incloses les xarxes de comunicacions més avançades.
 
 
Sant Leopold, pol d’investigació forestal
 
El Departament de TES i la MIA ja van signar l’any 2012 un conveni de col·laboració per ajudar al finançament de la rehabilitació del Pavelló de Sant Leopold, on s’ubiquen les seus de l’Institut Forestal Europeu (EFI), del Programa de Perfils de Ciutats Resilients d’UN-HABITAT, i de la Global University Network for Innovation (GUNI).
 
El pressupost total de la rehabilitació i consolidació del pavelló, així com la urbanització del seu entorn, fou de 6,4 MEUR. D’aquesta xifra, 2,6 MEUR procedien dels fons FEDER, gestionats a través del Departament de TES. El Ministeri de Foment va aportar 2,1 MEUR, que es van afegir als 1,6 MEUR de fons propis de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i als 100.000 euros del Ministeri de Cultura.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 2518

Foto 2

Foto 2 2265

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1278

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia