Demà dilluns comença el període de preinscripcions a través d’Internet per a estades d’infants i joves de 5 a 16 anys
                                          
Tres de cada quatre places són per a activitats en llengua anglesa
Activitat estiu és teu
L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família obrirà demà dilluns a les 12 del migdia el període de preinscripcions del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions. El nombre total de places que s’ofereixen és de 9.193.
 
Des de l’inici de “L’estiu és teu!”, un total de 124.493 infants i joves han gaudit d’aquest programa.
 
La iniciativa, que enguany arriba a la seva vint-i-unena edició, ofereix experiències de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats d’estades a escollir són: música, idiomes (anglès, francès o alemany), esportives, multiesportives, combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona.
 
Les places per a l’aprenentatge d’idiomes continuaran essent protagonistes de l’oferta, ja sigui com a estades d’idiomes pròpiament (2.200 places) o com estades que combinen idiomes amb una altra activitat (4.400 places). Gairebé tres de cada quatre places ofertades són d’idiomes, el 72% de l’oferta global de “L’estiu és teu!”.
 
Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. L’any passat es van beneficiar d’aquestes reduccions un total de 1.727 nois i noies, el 24% de tots els participants. En el conjunt dels últims sis anys, 10.809 participants han gaudit d’aquesta rebaixa. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques de suport a la família i intensifiquen l’orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya.
Excursionisme i descoberta de Barcelona, principals novetats
El programa incorpora aquest 2015 com a novetat l’alberg Barcelona, que acollirà estades de descoberta dels indrets més emblemàtics de la ciutat amb participants de 8 a 14 anys. Entre les activitats preparades, hi ha un joc de pistes pel Laberint d’Horta, una gimcana al metro, visites modernistes i una excursió a la platja. L’objectiu és potenciar la curiositat, la capacitat de recerca i fer que els participants entenguin el funcionament d’una gran ciutat i en coneguin la seva diversitat cultural.
 
“L’estiu és teu!” també ofereix aquesta edició una nova tipologia: l’estada d’excursionisme. La proposta es desenvolupa durant deu dies a l’alberg Pic de l’Àliga, a Núria, i està adreçat a participants de 13 a 16 anys que estiguin avesats a les caminades per la muntanya, o bé que vulguin introduir-se en aquest entorn poc habitual en el dia a dia.
 
En la tipologia d’estades esportives, enguany també incorpora les noves modalitats de judo, que es faran a l’alberg de Manresa, i “Posa’t en forma”, que es faran a l’alberg de La Molina. En aquestes colònies s’hi donaran eines als nois i noies per practicar l’esport d’una manera saludable, amb la pràctica d’activitats aeròbiques, anaeròbiques, flexibilitat, acroesport, orientació urbana o olimpíades.
 
Pel que fa a les estades en què es combina l’aprenentatge d’anglès amb alguna altra activitat esportiva, es presenta una nova modalitat: l’estada combinada de duatló i anglès. Aquesta nova modalitat es realitzarà a l’alberg Torre Malagrida d’Olot i està dirigida a nois i noies de 13 a 16 anys.
 
Juliol, el mes amb més oferta
El juliol és el mes amb més oferta (8.164 places), seguit per l’agost (580) i el setembre (449). D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes.
 
Per edats de participants, la franja de 8 a 12 anys és la que disposa de més oferta (4.619 places), seguida per la de 13 a 16 anys (2.944), la de 8 a 16 anys (1.390), i la de 5 a 7 anys (240).
 
Preinscripcions fins el 30 de març
El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà demà al matí a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dilluns 30 de març.
 
Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions. En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament a cadascun dels participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant notari que es realitzarà l’1 d’abril.
 
Totes les persones preinscrites a través del web, podran consultar, modificar o anul·lar les seves dades en qualsevol moment abans del sorteig. Els resultats del sorteig es publicaran a Internet el 2 d’abril, i es comunicaran el mateix dia per correu electrònic a les famílies seleccionades.

1  

Imatges

Foto de nois i noies a "L'estiu és teu!"

Foto de nois i noies a "L'estiu és teu!" 3918