• La consellera d’Ensenyament ha inaugurat les escoles La Torreta de La Roca del Vallès i Damià Mateu de Llinars del Vallès
foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat aquest matí que “en aquests anys difícils, el professorat de Catalunya ha demostrat que té una gran capacitat d’entendre el que vol dir servei públic”. Rigau ho ha afirmat durant la inauguració aquest matí de dues escoles del Vallès Oriental, l’Escola La Torreta de La Roca del Vallès i l’Escola Damià Mateu de Llinars del Vallès.
 
La consellera ha reconegut que actualment els docents i directors han fet un gran esforç en veure ampliat l’horari lectiu i en disposar de menors retribucions, i per això els ha agraït la tasca duta a terme, recordant que “malgrat les dificultats, els resultats dels alumnes catalans han millorat”.
 
Al mateix temps, la titular d’Ensenyament ha recordat a les famílies que la coresponsabilitat en l’educació dels seus fills és fonamental per aconseguir que aquests tinguin un bon futur. I ha remarcat que l’escola “dóna a cada un dels nens el tresor que representa l’educació de cara al seu futur. Tot el que fan cada dia els alumnes és el tresor que els permetrà viure el dia de demà amb un treball que hauran aconseguit gràcies a la formació”. Irene Rigau ha comparat l’escola amb “un pont que prepara els alumnes per la sortida de casa fins que es fan grans i viuen en la societat”, i ha assegurat que tant a l’Escola La Torreta com a l’Escola Damià Mateu treballen per enfortir el pont.
 
L’Escola La Torreta té un total de 254 alumnes matriculats i disposa d’una plantilla de 18 docents. El centre participa de projectes educatius com Escola Verda, Projecte de Salut, Projecte de Medi, Reutilització de llibres de text o Projecte Cantània, entre d’altres. La consellera i l’alcalde, Rafael Ros, han descobert la placa inaugural i han visitat les instal·lacions.
 
Posteriorment, la titular d’Ensenyament s’ha traslladat a Llinars del Vallès on ha inaugurat l’ampliació i rehabilitació de l’Escola Damià Mateu del municipi, acompanyada de l’alcalde Martí Pujol. L’escola Damià Mateu té una matrícula de 229 alumnes i un equip de 17 docents. Les obres de remodelació van permetre construir un edifici de primària, menjador, gimnàs, cuina i biblioteca i la rehabilitació de l'edifici principal, on actualment ja estan escolaritzats els alumnes d’educació infantil.
 
 
 
 
6 de març de 2015
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 4606