·        Han signat un acord amb la firma japonesa Maruishi Pharma per a la comercialització d’un anestèsic injectable d’última generació en el segon mercat farmacèutic més important del món.
 
·        La firma de l’acord ha tingut lloc en el marc de la missió empresarial organitzada recentment per la Generalitat de Catalunya a Japó i Corea del Sud.
 
·        S’estima que el primer producte, d’ús hospitalari, es comercialitzarà el 2016 una vegada acabats els tràmits de registre.
 
 
Les empreses farmacèutiques catalanes Reig Jofre i Kern Pharma han signat un acord amb la japonesa Maruishi Pharma que els permetrà entrar al mercat japonès amb l’objectiu de comercialitzar-hi un anestèsic injectable d’última generació i d’ús hospitalari. Japó és el segon mercat farmacèutic més important del món.
 
La signatura de l’acord ha tingut lloc en el marc de la missió empresarial organitzada del 23 al 28 de febrer per la Generalitat de Catalunya al Japó i Corea del Sud, que va comptar amb la participació de 57 empreses i entitats catalanes de diversos sectors.
 
Reig Jofre i Kern Pharma desenvoluparan conjuntament els productes per tal de combinar les capacitats tecnològiques especialitzades de les dues companyies. En aquest sentit, Kern Pharma aportarà a l’acord la seva capacitat de síntesi de principis actius, mentre que Reig Jofre afegirà valor al producte mitjançant la liofilització d’aquests principis per garantir una major estabilitat i el seu ús en format injectable.
 
Les dues empreses col·laboren des del 2010 per a la penetració en mercats internacionals com Europa, Llatinoamèrica i Canadà. El contracte firmat amb Maruishi Pharma té un valor addicional ja que, al tractar-se de productes narcòtics, el projecte ha estat especialment complex degut als requisits regulatoris tant europeus com japonesos. Les empreses confien que l’acord generi noves oportunitats de negoci al mercat asiàtic en el futur.
 
Segons Ignasi Biosca, conseller delegat de Reig Jofre, “portem des del 2012 treballant per entrar al Japó, un país que té uns alts nivells d'exigència regulatòria i de qualitat. Disposar d'una primera família de productes aprovada al mercat japonès, i de la mà d'un soci com Maruishi, ens obrirà noves oportunitats per introduir altres productes fruit de la nostra investigació interna en aquest mercat en els propers anys”.
 
De la seva banda, Raúl Díaz- Varela, conseller delegat de Kern Pharma, destaca que "aquest contracte amb Maruishi Pharma és especialment important ja que el Japó és el segon mercat farmacèutic del món, amb un potencial de creixement important i molt complex per a companyies estrangeres".