• En aquests moments el cabal de sortida al pantà de Mequinensa ja és major que el d’entrada pel que no caldrà incrementar cabals de desembassament
 
Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del pla INUNCAT pel cabal del riu Ebre que encara és molt elevat. Segons les darreres informacions de la Confederación Hidrogáfica del Ebro CHE, el cabal del riu Ebre es manté a 1.800 m3/s al seu pas per Catalunya, amb alçades de 5,36 m a Ascó i 5,53 m a Tortosa.
 
Hores d'ara, el cabal sortint de l'embassament de Mequinensa és superior al cabal d'entrada provinent d'aigües amunt de l'embassament, amb la qual cosa la situació comença a estabilitzar-se i així es descarta haver de pujar el cabal de desembassament.
 
Segons la CHE, està previst que el desembassament de 1800 m3/s de Mequinensa es mantingui durant almenys tota la propera setmana fins que el nivell de l'embassament de Mequinensa es normalitzi. Tot i així, no es preveuen més afectacions a banda de les que ja hi ha sobretot en zones agrícoles properes a la llera del riu Ebre.
 
Aigües amunt de Mequinensa, la tendència del riu Ebre és decreixent i es preveuen cabals que puguin anar perdent força els propers dies, i fins i tot avui mateix Mequinensa començarà a baixar el seu nivell per la disminució del cabal entrant.
 
Les dades actuals de cabals i nivells són, a les 17:00 d’avui divendres:
 
- Riu Ebre, al seu pas per Ascó à 1.844 m3/s i 5’36 m d’alçada
- Riu Ebre, al seu pas per Tortosa à 1.808 m3/s i 5’53 m d’alçada
- Embassament de Mequinensa al 102’72% de capacitat
- Embassament de Riba Roja al 98’53% de capacitat
- Embassament de Flix al 94’87% de capacitat
 
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, es manté en contacte amb la CHE i tots els Ajuntaments riberencs.
 
Amb l’arribada del cap de setmana, Protecció Civil de la Generalitat manté la recomanació de limitar en aquestes zones les activitats d’oci i professionals. També cal extremar la precaució prop dels rius i zones inundables  i allunyar-s’hi en cas de risc. Cal respectar sempre el tancament de les zones d’accés a les lleres i evitar posar-vos en perill.