Foto
 
  • El conseller d’Interior i l’alcaldessa del municipi han inagurat aquesta tarda les noves dependències situades en un edifici annex a l’Ajuntament

 

  • La nova seu guanya en centralitat i dobla la superfície, el que comportarà un canvi radical en la qualitat del servei, tant per la ciutadania com per als membres del cos

 

  • La nova comissaria constitueix un pas més en la millora dels recursos de la Policia Local. Properament, l’Ajuntament també ha previst incrementar el nombre d’efectius del cos fins a arribar als 100 agents, una xifra que representa un creixement d’un 20% respecte al nombre d’efectius que tenia la Policia un any i mig enrere

 

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, han inaugurat aquesta tarda la nova comissaria de la Policia Local del municipi. L’acte ha estat el punt i final d’una jornada de portes obertes que ha permès als ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat conèixer les noves instal·lacions de la Plaça de la Vila, just al costat de la seu de l’Ajuntament.
 
Aquesta nova ubicació comportarà un canvi radical en la qualitat del servei, tant per a la ciutadania com per als membres del cos, ja que es tracta d’una comissaria més accessible i dimensionada a les necessitats actuals.
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha manifestat que “gràcies a la iniciativa i esforç de l’Ajuntament, Sant Cugat disposa d’una nova seu per al cos de seguretat de la Policia Local. Es tracta d’un equipament modern pensat per a les necessitats que el cos i la societat tenen avui dia. Sens dubte, la nova comissaria ajudarà a millorar el servei que presta la policia municipal. És, per tant, una millora per al conjunt de la ciutadania de la ciutat”. Així mateix, Espadaler ha afegit que “els Mossos d’Esquadra i la Policia Local treballen colze amb colze per Sant Cugat. Amb aquest nou equipament, tots hi sortirem guanyant”.
 
Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha destacat que “amb aquestes noves instal·lacions millorem el servei d’atenció a la ciutadania i millorem les condicions de treball dels agents de seguretat. És un pas més en l'esforç fet en aquest mandat per dotar la policia local dels mitjans necessaris perquè pugui desenvolupar un millor servei públic als ciutadans”. En aquest sentit, alcaldessa ha recordat “l’augment d’efectius, que ha arribat als 89 agents i els 5 nous vehicles, que s’han renovat i incorporat a la flota durant aquest mandat”
 
Una comissaria dimensionada a les actuals necessitats
 
La nova seu de la Policia Local té un total de 1.205 m² distribuïts en quatre plantes, el que significar incremengtar en un 114% la superfície de les antigues instal·lacions situades a la Casa Jaumeandreu. Internament, la nova seu de la Policia Local es divideix en quatre plantes amb la distribució següent:
 
Planta -1: vestidors, armeria, accés a l’aparcament i a l’Ajuntament.
 
Planta baixa: espai d’atenció ciutadana, espai intern de treball, magatzem i arxiu.
 
Primera planta: sala de brífings i instruccions, centre de control, sala de reunions i espai de treball dels caporals.
 
Planta segona: despatxos dels comandaments, protecció civil i suport administratiu.
 
Una comissaria moderna, amb més efectius i situada al centre de Sant Cugat
 
La nova comissaria constitueix un pas més en la millora dels recursos de la Policia, tant pel que fa a l’increment del nombre d’efectius policials com pel que fa les instal·lacions. Actualment, el cos de la Policia Local té 89 agents, 6 dels quals s’han incorporat aquest any. D’aquesta manera, la policia municipal de Sant Cugat té una ràtio d’1,13 policies per cada mil habitants. És previst que, properament, el cos de seguretat incrementi efectius fins a arribar als 100 agents.
 
Paral·lelament, l’Ajuntament ha renovat la flota del parc mòbil de la Policia Local amb la incorporació de 5 nous vehicles i 4 motocicletes, tres de les quals seran elèctriques.
 
1.850.000€ invertits en seguretat ciutadana
 
El cost total de l’adquisició i adequació de la nova seu de la Policia Local ha estat de 1.850.000€: 1.300.000€ d’adquisició de l’edifici i la resta en les obres de reforma i adequació de l’espai.