Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla INUNCAT pel cabal elevat de l'Ebre

query_builder   8 març 2015 12:56

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla INUNCAT pel cabal elevat de l'Ebre

  • El cabal d’entrada a l’embassament de Mequinensa és inferior al de sortida i permet que descendeixi el seu nivell

  • Es preveu que es mantingui un desembassament de 1.800 m3/s durant la propera setmana per normalitzar el nivell de l'embassament, encara superior a l'ordinari
 
Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del pla INUNCAT pel cabal del riu Ebre, que encara és superior al normal i manté la inundació sobretot a terrenys agrícoles i a algunes zones de servei properes als nuclis urbans.

Segons les darreres informacions de la Confederación Hidrogáfica del Ebro CHE, des d’ahir dissabte a la tarda els cabals d’entrada a l’embassament de Mequinensa són inferiors als de sortida, amb una diferència a l'entorn dels 200 m3/s menys a l’entrada que a la sortida d’aquest embassament. La tendència del riu Ebre aigües amunt de l’embassament de Mequinensa continua sent decreixent i, en alguns punts, ja ha baixat dels 1.000 m3/s. A més, es preveu que el cabal es mantingui en descens progressiu atès que no s’esperen unes precipitacions que puguin generar noves crescudes del riu.
Amb aquestes condicions, es preveu que el desembassament de 1.800 m3/s de Mequinensa es mantingui durant almenys tota la propera setmana per continuar normalitzant el nivell de l'embassament encara superior a l'ordinari.
 
 
Les dades actuals de cabals i nivells són, a les 11:00 d’avui diumenge:
 
  • Riu Ebre, al seu pas per Ascó a 1.834 m3/s i 5’34 m d’alçada
  • Riu Ebre, al seu pas per Tortosa a 1.799 m3/s i 5’51 m d’alçada
  • Embassament de Mequinensa al 101’45% de capacitat
  • Embassament de Riba Roja al 98’78% de capacitat
  • Embassament de Flix al 94’87% de capacitat
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil es manté en contacte amb la CHE i tots els ajuntaments riberencs.
 
Tot i la situació d’estabilitat del cabal del riu Ebre, Protecció Civil de la Generalitat manté la recomanació de limitar en aquestes zones les activitats d’oci i professionals, ja que els cabals són elevats encara. També cal extremar la precaució prop dels rius i zones inundables i allunyar-s’hi. Cal respectar sempre el tancament de les zones d’accés a les lleres i evitar posar-vos en perill.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia