• Compromís del Govern per la llibertat i els drets de les dones, sobretot per aconseguir l'equitat de gènere
 
 
El Dia Internacional de les Dones constitueix un gest que simbolitza la lluita per la llibertat i els drets de les dones, i permet renovar el compromís del Govern; especialment el compromís amb la lluita per aconseguir l’equitat de gènere.
 
  • Govern i ciutadania estan compromesos a treballar per un model de societat on dones i homes puguin desenvolupar el seu  projecte vital,  amb el mateix grau d’autonomia i llibertat.
 
  • Cal seguir treballant per reduir el diferencial entre homes i dones en la taxa d’activitat, en la d’atur i en les desigualtats salarials. Per això és necessari una integració plena de les dones en el mercat laboral.

 

  • S’ha d’avançar en paral·lel amb les polítiques de coresponsabilitat i de reconeixement del valor dels treballs de cura de les persones. I promoure una major coresponsabilitat entre els homes i les dones per fer front a les necessitats de la vida professional, familiar i personal.
 
Els darrers quatre anys, el Govern de Catalunya ha incorporat la perspectiva de gènere en el disseny i el desenvolupament de les polítiques públiques. Hem lluitat amb totes les nostres forces perquè cap dona que pateixi violència no se senti desemparada.
 
 
Campanya “Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere"
 
La campanya d’enguany, que gràficament es representa amb les fitxes i el taulell del joc dels escacs, serà àmpliament divulgada per les institucions a través dels mitjans de comunicació propis, així com en insercions a la premsa escrita general, comarcal, gratuïta i digital.
 
L’objectiu de l’Institut Català de les Dones amb aquesta campanya és promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa, i protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.
 
 
Catalunya assisteix a la sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, a les Nacions Unides
 
Una delegació formada per organitzacions de dones de Catalunya, l’Institut Català de els Dones i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament assisteixen a la 59è sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, que té lloc a partir del 9 de març a la seu central de Nacions Unides, a Nova York.
 
Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament se suma a la campanya de Beijing+20 d'ONU DONES, amb qui s’ha coordinat per disposar dels materials de campanya en català. 
 
Segons les Nacions Unides, el Dia Internacional de la Dona permet reflexionar sobre els  avenços aconseguits, demanar més canvis i recordar la valentia i la determinació de moltes dones que han tingut un paper rellevant en la historia dels seus països i de la Humanitat en general.