TES
  • Es tracta de les noves unitats 113 que la companyia ferroviària va adquirir al gener de l’any passat per modernitzar la flota i que ja circulen pel Metro del Vallès
  • Vila visita també les obres d’un pas inferior al sud de l’estació de Volpelleres d’FGC, a Sant Cugat del Vallès
  • A l’estació de Sant Quirze d’FGC es presenta una prova pilot d’aparcament de bicicletes elèctriques per als treballadors dels polígons del municipi
 
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assistit aquest matí al bateig de dues de les noves 19 unitats de tren la sèrie 113 que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està incorporant a les línies de Sabadell, Terrassa per substituir les antigues 111. Una de les unitats ha estat batejada amb el nom de ‘Sant Quirze del Vallès’ i l’altra amb el de ‘Sant Cugat del Vallès’. El conseller també ha visitat les obres del pas inferior que el Departament està fent al sud de l’estació de Volpelleres i ha assistit a la presentació d’una prova pilot d’aparcament de bicis elèctriques a l’estació de Sant Quirze del Vallès.
 
FGC va adquirir el gener de 2014 19 unitats de tren de la sèrie 113 que durant aquest any passat han anat substituint les antigues 111 a les línies S1 (Terrassa), S2 (Sabadell) i L6 (Reina Elisenda) amb l’objectiu de modernitzar la flota. Aquest nous trens incorporen els últims avenços tecnològics i permeten millorar les condicions de confort dels usuaris. A més, FGC ha adquirit 5 unitats de tren de la sèrie 114 formades per 3 cotxes per poder donar servei a les estacions de la línia L7 (Av. Tibidabo), on les andanes són més curtes.
 
Amb les de Sant Quirze i Sant Cugat ja són quatre les unitats 113 batejades (l’any passat es van posar els noms a les de Barcelona i Terrassa). Totes porten un adhesiu representatiu de la silueta urbana de les poblacions que se’ls assigna.
 
L’adquisició d’aquest nou parc mòbil ha permès a FGC modernitzar la seva flota, ampliar la capacitat de transport, reduir les despeses de manteniment i absorbir la demanda que suposaran els perllongaments de Sabadell i Terrassa. Ara, la flota d’aquesta línia està formada per 46 trens: 19 trens de 4 cotxes de la sèrie 113, 5 trens de 3 cotxes de la sèrie 114 i els actuals 22 trens de 4 cotxes de la sèrie 112. El cost de la inversió per a l’adquisició d’aquests trens és de més de 151 MEUR.
 
 
Nou pas inferior a Volpelleres
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, també ha visitat aquest matí les obres del pas sota la línia Barcelona-Vallès d’FGC al barri de Volpelleres d’aquest municipi. Els treballs consisteixen en la construcció d’un pas inferior per a vianants al sud de l’estació, que donarà continuïtat al carrer Víctor Català.
 
Aquesta actuació inclou la construcció d’un calaix empentat sota les vies d’FGC, d’uns 5 metres d’ample i 3,1 d’alt, i la seva connexió amb la vialitat existent mitjançant rampes i escales. Les obres, que van començar el mes passat, compten amb un pressupost de 796.000 euros i tenen un termini d’execució de set mesos.
 
Aparcament de bicicletes elèctriques a Sant Quirze del Vallès
 
Finalment, el conseller Vila, acompanyat de l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, també ha assistit a la presentació, d’una prova pilot que es realitzarà a l’estació d’FGC de Sant Quirze, on durant un any s’hi instal·laran 5 bicicletes elèctriques destinades als treballadors dels polígons d’aquesta població del Vallès Occidental. Aquest projecte està impulsat per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, FGC i la Fundació ASCAMM. L’objectiu d’aquest projecte és descongestionar el trànsit, facilitar la mobilitat als treballadors i buscar modes de transport alternatius que siguin energèticament eficients per les distàncies curtes.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 763

Foto bateig Sant Quirze del Vallès

Foto bateig Sant Quirze del Vallès
JPG | 3570

Foto bateig Sant Cugat del Vallès

Foto bateig Sant Cugat del Vallès
JPG | 2425