• La Biblioteca Pública de Campredó és una filial de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa
  • La Biblioteca José Escudé Albesa a Santa Bàrbara, Montsià, s’inaugura després de la seva ampliació i remodelació
Biblioteca José Escudé Albesa a Santa Bàrbara
El Departament de Cultura ha inaugurat aquest cap de setmana les biblioteques públiques de Campredó al Baix Ebre i de Santa Bàrbara al Montsià.
 
La Biblioteca Pública de Campredó és una filial de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, que li dóna suport en la gestió i li subministra fons documental. La biblioteca de Campredó ha obert amb un fons de 2.050 documents, dels quals 249 són audiovisuals.
 
Amb aquest nou equipament es dóna servei a la població de Campredó, amb un total de 1.240 habitants, que fins ara no disposaven d’una biblioteca de proximitat. L’espai, de 84,15m2, oferirà els serveis bàsics de les biblioteques: consulta a la sala, informació bibliogràfica, informació local, préstec personal i interbibliotecari, accés a internet i programes d’ofimàtica, promoció de la lectura i espai wifi.
 
L’ampliació i remodelació de la Biblioteca José Escudé Albesa a Santa Bàrbara s’emmarca en una aposta de l’Ajuntament de Santa Bàrbara per unificar el punt d’informació juvenil, l’infocentre i la biblioteca en un sol servei que pren el nom de Smartcentre.
 
Amb aquest projecte, la biblioteca passa d’ocupar 263 m2 de la primera planta a tenir una superfície de 640 m2 distribuïts en dues plantes. A la planta baixa hi ha la zona infantil, una aula de formació, una sala polivalent i un punt TIC. La primera planta acull l’àrea de fons general, la col·lecció local, l’àrea de diaris i revistes, i un espai de treball intern.
 
El fons bibliogràfic consta d’uns 15.000 documents, dels quals 2.000 són audiovisuals. Ofereix els serveis propis de biblioteca pública, als quals cal afegir la bibliopiscina i el biblioparc. També rep el suport de la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre. 
 

2  

Fitxers adjunts

Biblioteca José Escudé Albesa a Santa Bàrbara

Biblioteca José Escudé Albesa a Santa Bàrbara
JPG | 1958

Biblioteca Pública de Campredó

Biblioteca Pública de Campredó
JPG | 2063