La Comissió Europea (CE) ha aprovat, amb data 5 de març, el Reglament d’execució (UE) 2015/360 de la Comissió pel qual s’obre l’emmagatzematge privat de carn de porcí i es fixa per anticipat l’import de l’ajut.
 
I partir d’ahir, 9 de març, ja es pot presentar les sol·licituds d’ajuts per a l’emmagatzematge privat de diferents categories de productes de porcí. Cada sol·licitud abastarà una quantitat mínima de 10 tones en el cas de productes desossats i de 15 tones per a la resta.
 
Els productes podran emmagatzemar-se per períodes de 90, 120 o 150 dies, i els ajuts oscil·laran entre els 210 i 305 euros per tona depenent del període d’emmagatzemat i categoria.
 
La mesura s’ha pres atès que el mercat porta vàries setmanes un 20% per sota del preu de la mitjana dels últims 5 anys, i pretén ajudar els productors a afrontar la caiguda de preus i la pressió sobre el sector pel veto de Rússia a les exportacions comunitàries. Tot i així, no ha comptat amb el suport de tots els estats membres. Entre els països que han votat en contra es troba l’Estat espanyol, un del majors productors de porcí de la Unió Europea (UE).
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.