Direcció General de Comunicació

Govern

Altres acords del Govern

query_builder   10 març 2015 14:30

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
Altres acords del Govern
 
El Govern aprova una línia de subvencions per incentivar els ens locals a desenvolupar plans de foment territorial turístic
 
El Consell Executiu ha aprovat obrir una línia de subvencions dirigides als ens locals de Catalunya per desenvolupar plans de foment territorial del turisme. En total, el Govern destinarà 6,5 milions d’euros aquest 2015, que es financen gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET).
 
L’objectiu dels ajuts és posar al servei dels ens locals un programa de finançament per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat. En podran ser beneficiaris els ajuntaments i ens vinculats o dependents, els consells comarcals, els consorcis locals, els ens de gestió locals, les entitats metropolitanes, les entitats municipals descentralitzades i les mancomunitats.
 
En sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, a través d’aquesta línia d’ajuts el Govern aposta per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, amb una oferta diversificada i orientada a la demanda. S’aposta també per la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.
 
Totes les actuacions que es presentin hauran d’adequar-se a les directrius i programes d’actuació contingudes al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016 i les directrius nacionals 2020 i hauran de comportar una millora en la qualitat de l’experiència turística. Hauran de complir també amb els principis de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.
 
Subscripció del conveni anual amb el CAR de Sant Cugat i el Consejo Superior de Deportes per realitzar activitats i modernitzar les instal·lacions del centre
 
El Govern ha aprovat la subscripció del conveni anual de col·laboració amb el Consejo Superior de Deportes i el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat per garantir la realització d’activitats, la construcció i la modernització d'instal·lacions esportives. El conveni regula la col·laboració entre les tres parts al llarg d’aquest 2015 perquè el CAR continuï desenvolupant la seva tasca de preparació i especialització d'esportistes d'alt nivell i d'alt rendiment.
 
En virtut del conveni, aquest 2015 el Consejo Superior de Deportes aportarà 2,5 milions al CAR, que es destinaran a la gestió d'activitats (1,4 milions d’euros) i a la construcció i modernització d'instal·lacions esportives del centre (1,1 milions).
 
El Consejo, el Govern de la Generalitat i el CAR de San Cugat es comprometen a col·laborar i donar suport a les ciències de l’esport i als esportistes d’alt nivell, a promoure la investigació i el desenvolupament conjunts que donin respostes a les demandes dels entrenadors i tècnics que treballin habitualment al centre i a organitzar cursos de formació.
 
Creat la temporada 1987-1988, el CAR de Sant Cugat és un centre pioner a l’Estat que ha estat clau per a la formació integral, esportiva, personal i acadèmica d’esportistes del país.
 
Reconeixement oficial de l’entitat Casal Català de Xangai com a Comunitat Catalana de l’Exterior a la Xina
 
El Consell Executiu ha aprovat el reconeixement oficial de l’entitat Casal Català de Xangai – Catalan Institute of China, a la Xina, com a Comunitat Catalana de l’Exterior (CCE). Se suma, així, a les 139 que el Govern ja ha reconegut oficialment. Amb seu a Xangai, l’entitat es va crear el 2005 amb l’objectiu de contribuir a la difusió i el foment de la llengua, la història i la cultura catalanes al país d’acollida, així com a punt de trobada de tots els catalanoparlants que viuen a Xangai i a la Xina en general.
 
Les CCE són entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials...) que la Generalitat reconeix a través d'un acord del Govern, prèvia sol·licitud de l'entitat, i d’acord amb la Llei de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior. El Govern dóna suport a aquestes comunitats com a punts de trobada de catalans a l’exterior i amb l’objectiu de potenciar la promoció i la difusió de Catalunya arreu del món.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia