Territori

TES

El conseller Vila visita el nou Centre de Documentació i Exposició Albert Vilalta d'FGC

query_builder   11 març 2015 11:09

event_note Nota de premsa

El conseller Vila visita el nou Centre de Documentació i Exposició Albert Vilalta d'FGC

TES
El conseller Vila a l'accés al nou centre de documentació, que reprodueix una andana i un tren de la sèrie 111, amb les portes i l'interior característics d'aquestes unitats.
  • El recentment estrenat centre de documentació vol ser un referent de la conservació i l’estudi de la documentació històrica ferroviària
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha visitat aquest matí el Centre de Documentació i Exposició Albert Vilalta, obert recentment. Aquest nou espai expositiu, situat en el mateix edifici on la companyia té les oficines corporatives (al carrer Vergós 44, de Barcelona) pretén convertir-se en una referència en la conservació de la documentació històrica escrita, gràfica i audiovisual de totes les empreses de les quals FGC és hereva. Des d’aquest centre també es promourà l’estudi i investigació d’aquesta documentació, així com la conservació del patrimoni històric ferroviari, de la qual el centre n’acull una mostra.
 
El Centre de Documentació i Exposició Albert Vilalta consta d’un arxiu històric per conservar tota la documentació, un servei de digitalització de documents, un espai de promoció, la reproducció d’un despatx històric, un petit auditori i vitrines amb material ferroviari i documents històrics. La part més singular del centre de documentació és el seu accés, que reprodueix una andana i un tren de la sèrie 111, amb les portes i l’interior característics d’aquestes unitats de tren que properament deixaran d’oferir servei comercial al Metro del Vallès. 
 
El nou centre de documentació està obert a incrementar el seu contingut amb donacions que puguin fer persones particulars o empreses, com les que ja han realitzat alguns extreballadors d’FGC. Entre altres iniciatives, també s’organitzaran jornades i conferències relacionades amb el patrimoni industrial i ferroviari.
 
 
Albert Vilalta, impulsor d’FGC
 
Albert Vilalta i González va ser l’impulsor d’FGC. El 1979, durant el període de la Generalitat provisional, quan Vilalta va ser director general de Transports al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, va constituir Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, entre el 3 d’agost de 1983 i el 16 de juliol de 199, va ser-ne el president, convertint-se així en el primer president d’FGC que no era conseller de la Generalitat de Catalunya.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 391

Foto

Foto
JPG | 3227

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia