• La firma, que es dedica a l’elaboració de condiments secs per a la indústria alimentària, té tres plantes de producció a Europa
  • La nova factoria de Valls permetrà a la companyia ampliar la línia de producció a condiments líquids
  • Aquest nou projecte de Griffith Laboratories a l’Alt Camp ha comptat amb el suport d’ACCIO

 

Griffith Laboratories s'instal·larà al polígon industrial de Valls (Alt Camp) amb una nova planta de producció que donarà feina gradualment a 60 nous treballadors fins al 2020. La firma nord-americana, dedicada a l'elaboració de condiments secs per a la indústria alimentària, ha presentat aquesta inversió avui a l'Ajuntament de Valls, junt amb l'alcalde, Albert Batet, i el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio.

 
La companyia té previst començar enguany les obres d'adequació de les noves instal·lacions a Valls amb l'objectiu d'iniciar la producció l'any 2016. En aquesta fase inicial la nova planta comptarà ja amb una plantilla de 60 persones que preveu incrementar en 30 llocs de treball més entre els anys 2017 i 2020, d'acord amb els plans d'expansió previstos per la firma.
 
Actualment, Griffith Laboratories compta amb tres plantes de producció a Europa, una d’elles a Puigpelat on produeix condiments secs per al mercat alimentari destinat al sud d’Europa. Fins ara, el producte líquid s’ha produït al Regne Unit.
 
La creixent demanda del producte líquid de l’empresa nord-americana ha estat el  motiu per invertir en una nova instal·lació de líquids a Catalunya i Griffith Laboratories traslladarà a Valls la planta de producció que actualment té a Puigpelat ampliant a la vegada la plantilla actual. Aquesta nova fàbrica produirà tant el condiment sec que fins ara es feia a Puigpelat com producte líquid.
 
En aquest projecte, l’empresa nord-americana ha comptat amb el suport d’ACCIO, en concret d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat. L'Ajuntament de Valls, a través de l'organisme municipal de foment d'empresa i d'ocupació Vallsgenera, també està col·laborant amb la companyia, en especial participant en el disseny de programes específics de formació i de selecció de personal qualificat que puguin optar als nous llocs de treball que es crearan amb la implantació