Territori

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot

La Generalitat ultima l'aprovació de l'estratègia d'Impuls a l'Economia Verda i Circular

query_builder   11 març 2015 14:49

event_note Nota de premsa

La Generalitat ultima l'aprovació de l'estratègia d'Impuls a l'Economia Verda i Circular

 

  • Ho ha anunciat avui el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat durant la celebració del III Fòrum sobre Medi Ambient i Món local
 
  • Josep Enric Llebot destaca que el futur econòmic de Catalunya es sustenta en les persones, els recursos i el capital natural que tenim, sense els quals perdem el nostre territori i identitat
El secretari Llebot, durant la cloenda del III Fòrum del món local.
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha avançat avui que el Govern ja té pràcticament enllestida l’estratègia d’Impuls a l’Economia Verda i Circular per promoure la sostenibilitat com a eix estratègic en l’assoliment de la recuperació econòmica, la millora de la competitivitat, l’increment de l’ocupació i la reducció dels  riscos ambientals. El Departament de Territori i Sostenibilitat, en col·laboració amb el d’Empresa i Ocupació ha liderat els treballs d’elaboració de l’estratègia per unificar les actuacions del Govern en matèria de competitivitat d’acord als països del nostre entorn, evidenciant el compromís de Catalunya amb els acords internacionals i europeus, donar coherència als esforços que s’estan desenvolupant actualment en matèria d’economia verda per part dels diferents actors, establir les prioritats futures, identificant els projectes motor i actuacions concretes, i reduir la vulnerabilitat de nostre territori pel que fa als grans reptes de futur com la disponibilitat de recursos, la seguretat alimentaria o l’adaptació al canvi climàtic.
 
L’anunci l’ha fet el secretari en el marc del III Fòrum sobre Medi Ambient i Món local, organitzat per la Diputació de Barcelona, on ha aprofitat per proposar un gran acord entre tots els agents implicats en l’economia verda a Catalunya. Es tractaria d’un pacte entre administracions de tots els nivells de govern, universitats i centres de recerca i empreses, que serveixi de base per al desplegament de partenariats públic-privats per al desenvolupament de projectes estratègics que accelerin la transició cap a l’economia verda i circular i on els pobles i ciutats esdevinguin dinamitzadors i garants a nivell local. Llebot s’ha mostrat convençut que “el futur econòmic de Catalunya es sustenta en les persones, els recursos i el capital natural que tenim, sense els quals perdem el nostre territori i identitat”.
 
La transició cap a l’economia verda ha estat una de les temàtiques analitzades  en els seminaris que s’han celebrat durant el Fòrum. El Departament de Territori i Sostenibilitat també ha participat activament en el debat sobre l’adaptació al canvi climàtic, matèria en que la Generalitat s’ha avançat fomentant les polítiques locals d’adaptació, a través l’aprovació de l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic, i la convocatòria de subvencions per a la redacció de plans municipals d’adaptació al canvi climàtic dels anys 2013 i 2014. Hores d’ara són ja setze les corporacions locals que disposen de plans d’adaptació, amb un import de subvenció total de gairebé seixanta mil euros. Municipis com Girona, Banyoles, Igualada, Lleida o Castelldefels, al costat d’altres més petits com Vallbona de les Monges o Bellprat, han pogut redactar aquests plans.
 
Finalment, el Departament ha presentat al món local el pla de suport al sector econòmic del medi ambient, que ofereix una cartera de serveis especialitzats i instruments per a la innovació i la internacionalització, amb especial èmfasi en la contractació pública internacional.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 44

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia