Educació

La consellera d'Ensenyament posa l'Escola La Canaleta de Vila-seca com a exemple pedagògic

query_builder   11 març 2015 15:08

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament posa l'Escola La Canaleta de Vila-seca com a exemple pedagògic

 

  • Irene Rigau ha inaugurat també el Centre d'Educació Especial de  Reus i l’exposició del material de la mestra reusenca Cèlia Artiga

 

Vilaseca
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha inaugurat avui l’Escola La Canaleta de Vila-seca, on ha destacat la qualitat del centre: "heu volgut jugar a primera divisió i sereu un exemple pedagògic". Rigau ha remarcat que l'escola presenta uns "magnífics resultats " aconseguits perquè "heu mirat l'edifici a l'engròs, implicant-vos i no només des de la finestra". Ha agraït  a mestres,  direcció i famílies "el fet de ser protagonistes de l'educació".
 
La titular d'Ensenyament ha ressaltat  que "l'escola no és només presència,  és presència, participació i solidesa, i aquí hi teniu les tres columnes". I ha conclòs: “als alumnes els espera molts anys de formació i vosaltres heu posat els fonaments per fer-ho possible".
Posteriorment, la consellera s'ha traslladat  a Reus on ha inaugurat el Centre d’Educació Especial de Reus, conjuntament amb l’alcalde Carles Pellicer. El centre té 22 alumnes escolaritzats, i cinc mestres d’educació especial i dues educadores. L’escola treballa amb metodologies i aspectes curriculars que afavoreixen el desenvolupament integral de cada infant segons les seves necessitats i possibilitats. El centre disposa de biblioteca, sala de psicomotricitat, aula multisensorial, infermeria i menjador. La consellera i l’alcalde descobriran la placa commemorativa i a continuació visitaran les instal·lacions del centre.
 
La titular d’Ensenyament ha afirmat que el centre és "assistència,  participació i compartir. Les mestres fan una bona feina per obrir els nanos que estan tancats al seu món. Sou un exemple de professionalitat i esteu donant una riquesa pedagògica important".
 
A continuació Rigau ha inaugurat l’exposició del material de Cèlia Artiga, amb motiu del 30è aniversari del centre de recursos pedagògics del Baix Camp i l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic de Reus. Cèlia Artiga va ser una mestra nascuda a Reus el 1912. El 1934 va ingressar al cos de mestres i al 1937 va ser destinada a Arties (Vall d’Aran) on va deixar empremta amb la seva tasca docent. Va destacar per mostrar-se contrària als diferents plans d’estudis franquistes, que va esquivar mentre exercia en diferents escoles de Catalunya. Artiga va recollir les seves experiències pedagògiques en el llibre L’Escola que jo he viscut 1917-1977. L’any 1989 la mestra va llegar al CRP del Baix Camp material didàctic i del cicle inicial que havia elaborat durant la seva trajectòria.
 
11  de març de 2015

1  

Imatges

Vilaseca

Vilaseca 882

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia