• El secretari d’Empresa i Competitivitat, el director general d’Indústria i la consellera delegada d’ACCIÓ es desplacen avui a Bilbao per buscar línies de col·laboració en l’àmbit de l’estratègia d’especialització RIS3.
 
  • Els representants catalans presentaran el nou centre tecnològic Eurecat  per col·laborar amb els centres bascos Tecnalia i IK4.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, encapçala aquest dimecres i dijous una visita institucional al País Basc per intercanviar experiències en l’àmbit de la innovació industrial. Torres està acompanyat pel director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu.
 
La comitiva catalana participarà en una jornada bilateral al Parc Tecnològic de Zamudio, on hi assistiran representants del govern basc com la viceconsellera de Tecnologia, Innovació i Competitivitat, la directora general de Tecnologia i Estratègia o el director general d’Emprenedoria, Innovació i Societat de la Informació, entre d’altres. La trobada s’emmarca en el protocol de col·laboració entre la Generalitat i el Govern Basc per a l’impuls del desenvolupament econòmic i la competitivitat signat el juny de l’any passat.
 
La jornada servirà per buscar línies de col·laboració en l’àmbit de l’especialització intel·ligent RIS3 en el marc de l’estratègia Europa 2020, especialment en el camp de la manufactura avançada. L’objectiu és aprofitar línies de cooperació internacional, per exemple a través de la Vanguard Initiative de la Unió Europea, que impulsa el desenvolupament de la manufactura avançada a Europa a partir de la cooperació entre 21 regions, entre les quals hi ha Catalunya i el País Basc.
 
Els representats catalans també presentaran Eurecat, el centre resultant de la integració dels sis centres tecnològics avançats de Catalunya (ASCAMM, CETEMMSA, Leitat, CTM, Barcelona Media i Barcelona Digital). Eurecat, que estarà definitivament constituït aquest mes de juny, potencia el model de transferència tecnològica i se situa com la referència en innovació industrial a Catalunya, garantint que les pimes catalanes accedeixin a alts nivells d’innovació. D’aquesta manera, es buscaran àmbits de col·laboració amb els centres tecnològics bascos Tecnalia i IK4, sobretot a nivell internacional.