Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí es reuneix amb representants de les SAT's, cooperatives i regants d'Aitona

query_builder   12 març 2015 10:55

event_note Nota de premsa

Pelegrí es reuneix amb representants de les SAT's, cooperatives i regants d'Aitona

FOTO WEB
Un moment de la reunió.
 
El conseller també ha visitat les obres de reg de la Comunitat de Regants d’Els Plans d’Aitona
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat dels director generals d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i de Desenvolupament Rural, Domènec Vila i Jordi Sala, respectivament, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, i de l’alcaldessa d’Aitona, Maria Rosa Pujol, ha presidit, aquest matí, a l’Ajuntament d’aquesta població, una reunió amb els representants de les SAT’s, cooperatives i comunitats de regants del municipi, i tot seguit ha visitat l’obra de la Comunitat de Regants d’Els Plans d’Aitona.
 
Aquesta Comunitat de Regants va encarregar, l’any  2006, el Projecte de modernització del reg, el qual desenvolupa tota la transformació de l’actual reg per inundació de les finques a un reg a pressió comunitari, beneficiant un total de 134 propietaris i 88 explotacions agràries.
 
Les obres corresponents a aquest Projecte, es van declarar d’interès general i utilitat pública dins de la Llei 62/2003, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l’ordre social (BOE núm. 313, de 31 de desembre de 2003).
 
Aquest Projecte afecta una superfície de 426,368 hectàrees situades a la partida ‘Els Plans’ del terme municipal d’Aitona i, amb la seva execució, permetrà un estalvi del 30,01 % de l’aigua actualment consumida en el reg.
 
En aquest moment, la Comunitat de Regants ha iniciat l’execució de les obres i instal·lacions de transformació del reg amb les següents actuacions:
 
  • Construcció d’una bassa de reg de 40.000 m3 de capacitat
  • Construcció d’una caseta de bombeig i filtratge de 200 m2
  • Instal·lació elèctrica de mitja tensió
  • Instal·lació de vuit equips de bombeig amb una potència total de 300 Kw
  • Instal·lació de un equip de filtratge automàtic centralitzat
  • Instal·lació d’una xarxa de canonades a pressió de PVC i PE de 17.730 m. de longitud
  • Instal·lació de telecontrol centralitzat en l’estació de bombeig.
 
La dotació d’aigua que s’ha donat als hidrants i tomes és de 2,10 litres segon i hectàrea per un reg a la demanda que permeti el reg localitzat i per aspersió, amb una inversió total de 2.400.000 €, obra finançada en la seva totalitat per tots els regants.
 
D’altra banda, val a dir també que en la reunió prèvia amb representants de les SAT’s, cooperatives i comunitats de regants del municipi, s’ha abordat diversos temes com ara Fruiturime i l’experiència del projecte CoMedPro, una jornada fructícola a celebrar pròximament, i la crisi del sector de la fruita, entre altres.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió.

Imatge de la reunió.
JPG | 404

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia