Foto
 
  • El conseller Espadaler ha presidit avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre els ajuntaments dels tres municipis
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui l’acte de signatura del conveni de col·laboració en matèria de seguretat pública entre els ajuntaments de Calella, Sant Pol de Mar i Canet de Mar per a la prestació del servei de policia local.  
 
En un acte solemne a l’Ajuntament de Calella, i acompanyat pels alcaldes que formen part d’aquest acord, el conseller d’Interior ha agraït “el coratge” dels consistoris per tirar endavant aquesta col·laboració entre cossos policials. En aquest sentit, Espadaler ha afirmat que “el que avui s’ha signat ha estat meditat i pensat, i representa un guany per a totes les parts”.
 
Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i l’alcalde de Canet de Mar, Jesús Marín, han coincidit en què aquest conveni és molt positiu pels tres municipis.
 
L’objectiu d’aquesta associació és la cooperació entre les tres policies locals per millorar l’eficàcia i la prestació de serveis, possibilitar l’estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en qualsevol dels tres termes municipals
 
La vigència d’aquest conveni és d’un d’any a partir de la data de la seva signatura, tot i que aquest es podrà prorrogar tàcitament per igual període de temps.  
 
La Generalitat de Catalunya mitjançant la resolució del conseller d’Interior, competent en matèria d’ordenació i coordinació de les policies locals, ha autoritzat la realització de l’acord de col·laboració entre tots tres municipis.
 
La competència en aquesta matèria està recollida en el marc de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, on la disposició cinquena permet que dos o més municipis limítrofs i que pertanyen a una mateixa Comunitat autònoma, puguin associar-se per exercir les funcions de policia si no disposen separadament de recursos suficients per la prestació d’aquest servei de policia local. En aquest sentit, segons la disposició, l’acord per la prestació de serveis dels cossos de policia local ha de respectar les condicions i comptar amb l’autorització del Ministeri d’Interior o bé, amb l’autorització de la comunitat autònoma corresponent, segons els respectius Estatuts d’Autonomia. A Catalunya, el Departament d’Interior és el responsable de regular aquest procediment.
 
Així mateix, a Catalunya hi ha set municipis que ja es beneficien d’aquest tipus d’acord de col·laboració des de l’any 2012, són: Santa Maria de Palau Tordera i Sant Esteve de Palau Tordera, Sant Fruitós del Bages, Sallent i Santpedor, i Montmeló i Martorelles.
 
A l’acte també hi han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, i la directora general d’Administració de Seguretat del departament d’Interior, Maite Casado, entre d’altres autoritats.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
JPG | 245