• La concessió a Llibreria Vitel·la inclou la gestió i la col·laboració en la dinamització cultural de les botigues del Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, de la Canònica de Vilabertran, dels jaciments d’Ullastret i Empúries, així com del Museu d’Art i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona
 
  • El Departament de Cultura impulsa aquest nou model de gestió per tal de millorar el grau de satisfacció dels visitants, oferir serveis de qualitat i incrementar els recursos propis per reinvertir en el patrimoni

Llibreria Vitel·la gestionarà les botigues de tots els equipaments patrimonials que la Generalitat de Catalunya té a les comarques de Girona amb l’objectiu de millorar el grau de satisfacció dels visitants, oferir serveis de qualitat i incrementar els recursos propis per reinvertir en el patrimoni. Les botigues comptaran amb un disseny millorat i oferiran articles i productes vinculats a l’equipament patrimonial, al període històric i artístic que representa i al territori: des de guies, llibres d’història, art i gastronomia, seleccionats i produïts específicament per a les botigues, fins a articles de papereria i de regal inspirats en l’equipament i el territori.
 
Llibreria Vitel·la ha estat triada pel Departament de Cultura mitjançant concurs públic, i implementarà el seu model de gestió a les botigues de forma gradual al llarg de l’any. La concessió a Llibreria Vitel·la inclou la gestió i la col·laboració en la dinamització cultural de les botigues del Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, de la Canònica de Vilabertran, dels jaciments d’Ullastret i Empúries, així com del Museu d’Art i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona.
 
D’aquesta manera el Departament de Cultura inicia l’establiment d’un nou model de botigues al patrimoni cultural gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Amb el nou model, els espais de botiga seran alhora espais d’exposició i venda de producte de qualitat, cosa que permetrà als visitants completar la seva experiència de visita al monument o museu. Aquest model compta amb col·laboradors de proximitat i amb inversió zero per part de la Generalitat. Al llarg d’aquest 2015 es preveu exportar aquest model als monuments i museus de les comarques de Tarragona i Barcelona.
 
Llibreria Vitel·la, amb seu a l’Escala (Alt Empordà), va obrir les seves portes el 30 d’octubre de 2011 Dóna cobertura als pobles veïns i abasta bona part de la comarca. La seva activitat es basa en la comercialització de llibres i articles de regal i en l’organització de presentacions de llibres, actes culturals i exposicions. La trajectòria de Vitel·la, però, es remunta al 2006 amb la creació d’Edicions Vitel·la, amb col·leccions com ara  “Philologica” (dir. Dr. Albert Rossich i Pep Valsalobre), de textos i estudis literaris, i ‘Turisme Cultural – Cultural Tourism’ (dir. Dra. Dolors Vidal-Casellas), entre d’altres, i de prestar serveis editorials a entitats i institucions.