· L’ajuntament de l’Ametlla de Mar ha rebut el diploma que acredita el municipi com a primera DTE especialitzada en esports nàutics de vela lleugera i submarinisme.
· 15 establiments i entitats del municipi han rebut les plaques com a membres adherits a aquesta marca d’especialització impulsada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT).
· Catalunya disposa actualment de 14 destinacions certificades amb el segell DTE.
El director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha lliurat avui a l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, el diploma que acredita el municipi com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) especialitzada en esports nàutics de vela lleugera i submarinisme. En el decurs de l’acte, també han rebut les plaques acreditatives els 15 establiments i entitats adherits a la marca DTE: vuit allotjaments turístics, tres ports nàutics, dues empreses de submarinisme i dues oficines de turisme.
A l’acte de lliurament han assistit també, entre d’altres, el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler; i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Vicent Martí.
L’Ametlla de Mar, primera destinació especialitzada en esports nàutics
Amb 17 quilòmetres de costa i unes 25 platges i costes, moltes d’elles distingides amb distintius i marques de qualitat ambiental, l’Ametlla de Mar és un referent per a la pràctica dels esports nàutics. A uns fons marins rics i diversos, cal afegir uns equipaments de primer nivell, com ara els ports esportius de Calafat, Marina Sant Jordi i el Club Nàutic de l’Ametlla de Mar i diverses empreses dedicades al submarinisme. La certificació de l’Ametlla de Mar com a DTE aporta al municipi diversos avantatges com ara disposar d’eines per millorar la promoció i comercialització de la destinació, en especial en el segment de la pràctica esportiva; afavorir el treball envers la desestacionalització i l’especialització; potenciar la col·laboració amb el sector turístic del municipi; i rendibilitzar les instal·lacions i equipaments esportius des del punt de vista econòmic, social i esportiu.
Model de certificació de l’ACT per a les Destinacions de Turisme Esportiu
L’Agència Catalana de Turisme certifica amb el segell Destinació de Turisme Esportiu (DTE) aquells municipis de Catalunya que disposen d’infraestructures i serveis especialitzats i d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Aquest model permet promocionar el turisme esportiu de forma més precisa i segmentada. Els municipis que optin a aquesta certificació han de fer-ho acollint-se a una d’aquestes tres modalitats:
- Ser una destinació que garanteix la pràctica esportiva al més alt nivell:
- Alta muntanya (BTT, esquí, ciclisme, escalada i senderisme)
- Esports nàutics (vela i submarinisme)
- Rem i piragüisme (aigües tranquil·les i aigües braves)
- Futbol
- Ser un centre de referència europeu en un esport concret (en aquest cas la destinació ha hagut d’acollir campionats internacionals).
- Ser una destinació multiesports (permetre la pràctica de més de quatre modalitats esportives d’entre vuit a escollir).
Catalunya disposa de 14 municipis certificats com a Destinació de Turisme Esportiu: Amposta, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Cambrils, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, l’Ametlla de Mar, la Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Salou, Santa Susanna, Sort i Val d’Aran. En procés de certificació en la modalitat de Multiesports es troben Girona i l’Hospitalet de Llobregat. A dia d’avui, aquest segell aplega a tot Catalunya una quarantena d’equipaments i empreses certificades i prop de 150 allotjaments turístics adherits que sumen més de 50.100 places.
2