Agència Catalana de l'Aigua

Visita

Recta final per a la posada en marxa del sistema d'abastament d'aigua en alta Bages-Llobregat

query_builder   13 març 2015 09:32

event_note Nota de premsa

Recta final per a la posada en marxa del sistema d'abastament d'aigua en alta Bages-Llobregat

 
  • Es preveu que l’obra, que resoldrà els problemes de disponibilitat i qualitat d’aigua a Sallent, Avinyó, Artés i Calders, entri en funcionament aquesta primavera
Visita
El projecte d’abastament d’aigua en alta a Sallent, Avinyó, Artés i Calders, que constitueix la xarxa troncal del sistema d’abastament d’aigua en alta Bages-Llobregat, està ja en el seu darrer tram i es preveu que es posi en funcionament aquesta primavera.
 
L’obra resoldrà els problemes de disponibilitat i qualitat d’aigua que pateixen aquests quatre municipis, especialment Artés i Avinyó. Els treballs, promoguts pel Consell Comarcal del Bages, d’acord amb la delegació conferida pels ajuntaments, i executats per l’ACA, es van iniciar a finals de 2006 però van patir diverses aturades, fins al seu reinici el setembre de 2014.
 
Aquests darrers mesos l’empresa constructora ha reposat els elements robats l’estiu de 2013 i ha reparat els danys causats durant els robatoris. També s’han finalitzat les escomeses elèctriques i es preveu poder tenir, en breu, subministrament elèctric a totes les instal•lacions del sistema d’abastament.
 
D’altra banda, s’han instal•lat nous equipaments que havien quedat pendents des de la  darrera represa de les obres, com ara les escales d’accés als dipòsits i al decantador de la potabilitzadora i altres equips i mesures de seguretat, i s’han fet algunes adequacions d’acord amb la normativa sanitària. També s’han reparat els elements que s’havien deteriorat a causa del desús des de la seva instal•lació, com els aïllaments dels dipòsits, i s’han realitzat les corresponents proves d’estanqueïtat.
 
Ara ja s’han dut a terme les proves de funcionament del sistema amb la utilització de grups electrògens. L’empresa està a l’espera de tenir el subministrament elèctric per finalitzar aquestes proves i poder fer el lliurament definitiu de l’obra, que es preveu per aquesta primavera.
 
En paral•lel, el Consell Comarcal del Bages està treballant en la preparació de l’explotació de les instal•lacions per poder posar-les en servei un cop finalitzades les obres. Ahir, representants i tècnics de l’ACA, dels Ajuntaments i del Consell Comarcal van fer una visita d’obra fent un recorregut per diferents equipaments de la xarxa.
 
Aquest sistema d’abastament consta d’una captació d’aigua a la Sèquia de Manresa, una planta potabilitzadora a Sallent, un dipòsit d’aigua crua, 4 dipòsits d’aigua tractada, 4 estacions de bombament i uns 24 quilòmetres de canonades. El Consell Comarcal del Bages ha obtingut també els recursos econòmics addicionals necessaris per poder connectar adequadament els nuclis d’Artés i Avinyó al sistema comarcal i preveu executar aquestes petites actuacions de connexió en breu.  

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 379

Foto. Visita obra

Foto. Visita obra
JPG | 2060

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia