FOTO WEB
Un moment de la inauguració de la jornada.
 
 
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Lleida, Jaume Fabà, ha presidit, aquest matí, la inauguració de la ‘VII Trobada sobre els reptes de futur en l’empresa agrària ‘Com afrontar les fluctuacions dels preus des de la petita i mitjana empresa’, que se celebra a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Torres de Segre, i que està inclosa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament, el qual, juntament amb l’esmentat consistori, organitza aquesta jornada de referència, que ja està consolidada com a trobada del sector agrari per a reflexionar i entendre millor la complexitat de l’entorn.
 
Així, en el decurs de la seva intervenció, Jaume Fabà ha reiterat el suport del DAAM a aquesta jornada agrària, “valorant l’esforç per a tractar temes sempre a l’avantguarda de la realitat agrària i l’interès que suscita entre el propi sector. Una realitat complexa, en un entorn on incideixen molts actors i on la producció ha d’afrontar qüestions de gran abast més enllà de produir bé i amb qualitat, com són les fluctuacions dels preus de  mercat, que centren aquesta jornada. I per això comptarem amb una exposició teòrica d’un bon coneixedor dels models de regulació i autoregulació a nivell europeu, també amb una visió pràctica d’un productor de les comarques de Lleida que participa en el Grup d’Experts de la Comissió Europea, i finalment amb una taula rodona, amb la presència d’entitats agràries que ens explicaran la seva visió, les seves propostes, i amb tots vostès podran debatre sobre els diferents punts de vista”.
 
Fabà ha insistit que aquest ha de ser un dels objectius de la jornada, “compartir informació, ampliar coneixements, i poder abordar com adaptar-nos, sent conscients de les nostres fortaleses i també de les nostres debilitats. Tot un repte que, de ben segur, amb la qualitat de tots els ponents aconseguirem, i també per la necessitat que tenim de cercar solucions a les situacions crítiques de caràcter conjuntural que hem de resoldre”.
 
En aquest punt, el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, ha afegit que, de fet, la gestió de l’empresa agrària, com totes les empreses, implica adaptació i  innovació per a millorar la rendibilitat, i ha apuntat que, en aquest sentit i per a aportar sobretot informació econòmica, que ajudi a valorar la posició en el mercat de productes com l’ametller, a la tarda tindrà lloc un monogràfic.
 
A més, Jaume Fabà ha volgut fer palès que “aquesta jornada que se celebra avui, a Torres de Segre, és una mostra de la vitalitat del nostre sector agrari, i des del Departament d’Agricultura continuem apostant per la formació , per la investigació, per la modernització, pel suport a les rendes, i pel manteniment de l’espai rural. Per això enguany tenim noves eines, ja que començarà l’aplicació de la reforma de la PAC, tant dels nous ajuts directes com els del Programa de Desenvolupament Rural, que ja estem divulgant i explicant. I recordin que la DUN ja es pot presentar fins el 15 de maig i és important que s’informin de tots els ajuts que es poden sol·licitar”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la inauguració de la jornada.

Imatge de la inauguració de la jornada.
JPG | 1443