Pelegrí durant la visita a la fira
Pelegrí durant la visita a la fira
Segons el conseller, Festast es consolida com la fira agroalimentària del sud de Catalunya
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha presidit aquest migdia la inauguració de la IV edició de Festast, fira alimentària de les Terres de l’Ebre.
 
Durant la inauguració, el conseller ha afirmat que Festast s’ha consolidat com la fira agroalimentària del sud de Catalunya, una fira que s’aprofita per presentar les últimes novetats i per fer promoció econòmica, social i de territori.
 
Segons el conseller, les Terres de l’Ebre estan farcides de productes locals i de proximitat, productes que “cal valorar i posar en alça”. “Hem de treballar per donar valor afegit a les nostres produccions i adequar-les a les necessitats del mercat global. Per aquest motiu, el Govern potencia el sector primari perquè cal activar tot allò que crea ocupació i riquesa”, ha dit Pelegrí. “Treballem per donar futur al país, per una recuperació econòmica sòlida i estable al llarg de temps”.
 
En aquest sentit, el conseller ha explicat que l’economia catalana s’ha convertit en la més oberta al sud d’Europa i a la zona del Mediterrani. “Al 2014 van créixer un 1,2%, la millor dada del PIB català des del 2007. I per primera vegada des del 2008 es va crear ocupació”. El 2014 també es va arribar a un rècord històric d’exportacions de 60.194M€, amb un creixement interanual del 3,1%, mentre que l’exportació a la UE va créixer un 1,3%. “Tenim unes xifres molt positives, però cal ser prudents i aconseguir que la macro i la microeconomia es trobin més”, ha dit el conseller.
 
Pelegrí també ha volgut ressaltar que les Terres de l’Ebre s’han convertit en un model a seguir en la intervenció i gestió del territori, en referència al reconeixement rebut per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera. “La nova marca aportarà prestigi als productes i certificarà el valor que aporten al territori”, ha afirmat el conseller. També ha explicat que s’està treballant per un nou model de gestió del territori, més multifuncional i ampli on els espais naturals s’han de gestionar amb el territori i cal que siguin transversals i sostenibles tant des del punt de vista ambiental, com econòmic i social: “Cal que els donem el valor que els correspon i que esdevinguin un element de dinamització i desenvolupament”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.