Institut Català de les Dones

El Priorat es dota d'un protocol per eradicar la violència masclista a la comarca

query_builder   13 març 2015 14:06

event_note Nota de premsa

El Priorat es dota d'un protocol per eradicar la violència masclista a la comarca

Signatura del protocol contra la violència masclista al Priorat
La seu del Consell Comarcal del Priorat a Falset, ha acollit aquest matí l’acte de signatura del Protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista a la comarca del Priorat. L’acte ha estat presidit per la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, i ha comptat amb la presència de representants dels diversos serveis territorials de la Generalitat que hi participen (Interior, Salut, Ensenyament, Justícia i Benestar Social), del Consell Comarcal del Priorat, i de l’Ajuntament de Falset.
 
Aquest Protocol és el document marc que defineix el model d’intervenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista i concreta les competències de cada institució i servei, tot donant compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.
 
En el transcurs de la signatura, Montserrat Gatell  ha destacat que “la coordinació de serveis i institucions és bàsica, donat que la violència masclista no afecta a un únic col·lectiu de dones, sinó que és transversal i, per tant, necessita d’un abordatge integral”. Gatell ha assenyalat que “el protocol millora la qualitat de vida de les víctimes, dones i família, ja que els serà més fàcil accedir a la xarxa de recursos propis de la comarca”.
 
El president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles García, ha destacat que “la redacció del protocol ha tingut en compte la realitat territorial del Priorat i les seves especificitats”, i ha subratllat  “la transcendència de la signatura del protocol, perquè a la nostra societat no s’ha assolit la igualtat entre homes i dones, i la violència masclista és el màxim exponent d’aquesta manca d’igualtat”.
 
El Protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista al Priorat és un marc i una eina de treball per als i les professionals dels ens, entitats, departaments i serveis que l’han signat. Estableix quin és el camí a seguir, sense oblidar, però, com ha explicat Montserrat Gatell “que és una eina viva que caldrà anar revisant i actualitzant contínuament per adaptar-la a la realitat social, a les lleis i a tot el que permeti eradicar la violència masclista al Priorat”.
 
Posteriorment, a la signatura del Protocol, la presidenta de l’Institut Català de les Dones ha mantingut reunions amb les alcaldesses i regidores de la comarca, i representants de les següents entitats de dones: Associació de dones la Miloquera (Marçà): Associació de dones la Quartera (Falset), Associació de dones la Carena (Ulldemolins), Associació de dones del Masroig (El Masroig), Associació de dones dels Guiamets (Els Guiamets), Associació de dones l’Aubereda (Cabacés), Associació de dones Art- i Punt  (Torroja del Priorat), i la Federació de dones del Priorat (Falset).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia