Empresa i Treball

La Generalitat posarà en marxa un pla de viabilitat per a l'estació d'esquí Boí Taüll abans de l'estiu

query_builder   13 març 2015 15:08

event_note Nota de premsa

La Generalitat posarà en marxa un pla de viabilitat per a l'estació d'esquí Boí Taüll abans de l'estiu

 

  • Ho ha anunciat avui a Pont de Suert el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha assistit al primer consell d’administració d’Actius de Muntanya SA, societat propietària de l’estació.

 

  • El pla de viabilitat inclourà un programa d’inversions per part d’Actius de Muntanya SA i l’empresa arrendatària que contempla una inversió mínima de 3,2M€ en els pròxims 5 anys.

  • El pla tindrà com a objectiu potenciar l’activitat de l’estació per a restablir-ne la rendibilitat i optimitzar-ne els costos.
 
La Generalitat de Catalunya, a través de la societat Actius de Muntanya SA, ultima els detalls per posar en marxa un pla de viabilitat per a l’estació d’esquí Boí Taüll abans de l’estiu. El pla de negoci té com a objectiu “potenciar l’activitat de l’estació per restablir-ne la rendibilitat i optimitzar-ne els costos,  amb la finalitat que esdevingui una font d’activitat econòmica per a la comarca”, segons ha explicat el conseller Felip Puig.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació ho ha explicat aquest divendres a Pont de Suert després d’assistir a la constitució i al primer consell d’administració d’Actius de Muntanya SA, societat que pertany a Avançsa i que és propietària de l’estació. Puig ha explicat que els membres del consell estan “treballant en un pla de viabilitat” que tindrà en compte les necessitats d’inversió per al manteniment i renovació de l’estació, les sinèrgies i cooperació amb la comarca, i l’assoliment d’un nombre de visites que faci rendible l’estació.  Pel conseller, aquest pla “ens ha de permetre donar continuïtat a una activitat  econòmica molt important  per la comarca” i té la voluntat “no sols de donar perspectives de futur”  sinó “d’aportar més activitat”.

Han acompanyat el conseller els membres del consell d’administració d’Actius de Muntanya SA, format pel secretari d´Empresa i Competitivitat, Pere Torres que presideix l’empresa; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el Coordinador d'Actuacions Interdepartamentals en les estacions de muntanya, Xavier Civit; el director general d’Avançsa, Joan Tarradellas, i el secretari del consell d’Aaministració Actius de Muntanya SA, Antoni Guillén.
 
 
El conseller i els membres del consell d’administració  han mantingut una reunió amb els treballadors. Reunió que el conseller ha qualificat de “molt positiva”. “Ens hem compromès a donar estabilitat i continuïtat als llocs de treball” ha explicat Puig. I ha deixat ben clar que “la Generalitat assumeix el compromís a curt i mitjà termini de garantir els llocs de treball i l’activitat econòmica tant hivern com estiu”.

El conseller ha explicat que el pla de viabilitat inclourà un programa d’inversions per part d’Actius de Muntanya SA per al manteniment i la renovació dels equipaments de Boí Taüll. Aquest pla contempla un compromís d’inversió mínim de 3,2M€ en els pròxims 5 anys i es durà a terme conjuntament amb l’empresa Promocions Turístiques de la Vall, SA, que s’encarrega de la gestió de l’estació.
En concret, per a la temporada 2015-2016 es preveu una inversió mínima de 0,6M€; per a la temporada 2016-2017, 0,75M€; per al període 2017-2018, 0,85M€, i per al 2018-2019, 1M€. Per a cada temporada, la Generalitat hi invertirà un màxim de 0,5M€.
 
La temporada 2014-2015 de Boí Taüll es preveu que tanqui amb 125.000 esquiadors, un rècord respecte la mitjana d’altres anys situada en 105.000. Això vol dir que els ingressos per forfets hauran augmentat entre un 15 i un 20%, fins a 1,87M€.
 
La Generalitat estima que, aproximadament, l’impacte econòmic de l’estació a la comarca es situa en 22,5M€, una xifra que representa el 16% del PIB de l’Alta Ribagorça. Pel que fa als llocs de treball, l’estació dóna feina 60 treballadors de manera directa i a 300 de manera indirecta, xifra que suma el 20% de la població ocupada de la comarca.
 
Finalment Felip Puig ha explicat que  “ l’empresa Promocions Turístiques de la Vall tindrà un seguit d’exigències des del punt de vista de gestió i d’inversió”. “Hi haurà un seguiment molt exigent perquè no es tornin a produir impagaments  de nòmines ni de proveïdors. Si no es compleixen les condicions i no es compleixen els pagament, immediatament la propietat rescindirà el contracte de lloguer” ha sentenciat el conseller.
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig en la reunió del consell de direcció d'Actius de Muntanya SA, societat propietària de l'estació.

El conseller Puig en la reunió del consell de direcció d'Actius de Muntanya SA, societat propietària de l'estació.
JPG | 1090

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia