·        Universal Robots fabrica robots lleugers, segurs, col·laboratius i fàcils de programar i en té més de 4.000 instal·lats a tot el món.
 
·        En l’apertura de la filial del sud d’Europa, l’empresa danesa ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.
 
·        A més d’Odense i Barcelona, Universal robots compta amb oficines a Nova York, Xangai i Singapur. Per aquest any preveu obrir-ne dues més a l’Europa de l’Est i Sud-Amèrica.
 
 L’empresa danesa fabricant de robots destinats a les pimes Universal Robots dóna servei comercial i tècnic als països del sud d’Europa des de la seva filial de Barcelona. L’àrea que es cobreix des de la capital catalana és la tercera amb més volum de negoci per darrera del mercats nord-americà i el que cobreix Alemanya, Àustria i Suïssa.
 
Universal Robots produeix robots lleugers, segurs i fàcils de programar que poden interactuar amb persones en un espai de treball compartit. Aquesta maquinària obre la possibilitat d’automatitzar processos cosa que no era possible fer amb robots convencionals que requereixen més espai i estar separats dels treballadors per motius de seguretat. Actualment, Universal Robots compta amb més de 4.000 màquines instal·lades a fàbriques de tot el món.
 
En l’obertura de la filial del sud d’Europa a Barcelona, Universal Robots ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.
                                    
El responsable d’Universal Robots al sud d’Europa, Jacob Pascual Pape, explica que des de Barcelona també “es dóna servei tècnic i comercial a França, Itàlia i Portugal seguint l’estratègia global marcada per Universal Robots d’estar més a prop dels nostres distribuïdors i clients finals”. Pape detalla que l’empresa danesa ha optat per la capital catalana per “la seva excel·lent ubicació geogràfica, pel seu teixit industrial i per l’alta concentració d’empreses del sector de l’automatització”.
 
A més de la seu a Odense i la filial de Barcelona, Universal robots compta també amb oficines comercials a Nova York, Xangai i Singapur. Per aquest any preveu obrir-ne dues més a l’Europa de l’Est i Sud-Amèrica. El 2014, la facturació del grup va augmentar prop d’un 60% assolint els 28,5 milions d’euros. Aquest 2015, Universal Robots preveu doblar les vendes de l’any passat. Entre les empreses que treballen amb els robots de l’empresa danesa, hi ha KH7 i el fabricant de maletes per a motos Shad.