Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la situació de Prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se’n poden derivar.

Fins a les 19.00 h la previsió indica que quedaran afectades les comarques del Pirineu, Prepirineu i les de Catalunya Central, Selva, Anoia, Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental.

 

A partir de les 19.00 h i fins aproximadament les 22.00  h restaran afectades les comarques del litoral i prelitoral: Selva, Osona, Vallès Oriental i Occidental, Bages, Anoia, Alt Penedès i Baix Llobregat. La cota de neu podrà baixar localment fins als 400 metres. Localment les precipitacions aniran acompanyades de calamarsa o calabruix.

El telèfon 112 ha atès 35 trucades per incidències derivades de neu o calamarsa, 32 de les quals per problemes en el trànsit rodat, que s'han derivat a Mossos d'Esquadra. Les trucades han estat molt disperses i realitzades des de la zona metropolitana propera a Barcelona. Cal extremar la prudència al volant.

El Servei Català de Trànsit informa que en aquests moments (18.30 h) hi ha diverses vies afectades per la neu, el gel i la pluja. Són les següents:
 
  • GI-541 a Sant Hilari Sacalm (tallada per neu)
  • N-260 entre Olot i Ripoll (obligatori cadenes)
  • C-25 a Gurb sentit Girona (un carril tallat per neu i gel)
  • C-28 entre Molló i Camprodon (es demana precaució per plaques de neu i gel)
 
A banda a partir de les 18.00 h ha començat a ploure amb intensitat a l’entorn metropolità i hi ha lentitud a:
 
  • B-20/Ronda de Dalt a la zona de Valldaura (om ha pedregat fort i se circula amb lentitud)
  • AP-7 a Gelida (on ha pedregat i se circula amb lentitud). Les màquines llevaneus netegen la via.