• La jornada tindrà lloc el dimarts 17 de març a l’Arts Santa Mònica
  • Aquesta serà la primera de dues jornades dedicades a temes jurídics i fiscals
El Departament de Cultura organitza un seminari de formació sobre la reforma fiscal de 2015 dedicat a l’impost sobre societats i l’IVA. La sessió es farà el proper dia 17 de març a partir de les 11.00h a l’Arts Santa Mònica.
 
 
Taller
Reforma Fiscal 2015 (I): Impost sobre societats i IVA
Objectiu
Analitzar les principals novetats introduïdes, a través de la recent reforma fiscal, a l’impost sobre societats (IS) i l’impost sobre el valor afegit (IVA), amb una menció especial d’aquells aspectes que tenen una rellevància especial en l’activitat de les empreses que operen en l’àmbit de la cultura.
 
Tractar els punts de més importància que conté el Pla de Control Tributari vigent de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), així com el criteri adoptat pels òrgans inspectors en el marc de l’operativa de les societats professionals i les seves relacions amb els seus socis.
Programa
1. Impost sobre societats:
Nous percentatges de participació entre soci-societat.
Tributació de l’impost sobre societats.
Característiques i la tributació de les empreses de nova creació.
Deducció per inversions en produccions cinematogràfiques.
Deducció per les despeses efectuades en la producció o l’exhibició d’espectacles en viu d’arts escèniques i musicals.
Deducció per donatius.
Nous tipus de retenció.
 
2. El Pla de Control Tributari:
Principals directrius marcades pel Pla de Control Tributari aprovat per l’AEAT pel que respecta a les activitats desenvolupades a Espanya per professionals del món de l’espectacle.
Posició de la inspecció envers les denominades societats professionals: punts conflictius.
 
3. IVA:
Repercussió de l’IVA corresponent a les manifestacions artístiques realitzades a Espanya per no establerts.
Sol·licitud de devolució de l’IVA per part de no residents.
 
Aquest taller forma part de la formació a empreses culturals i creatives catalanes, que el Departament de Cultura, vehicula a través del Servei de Desenvolupament Empresarial de l’Institut Català de les Empreses Culturals. Creat l’any 2006, té com
a principals objectius contribuir a la millora de la competitivitat  i promoure les condicions favorables necessàries per a la innovació en la seva gestió.
 
Aquest taller va adreçat exclusivament a empreses i entitats del sector cultural i creatiu. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia a:  http://sde.cultura.gencat.cat/cultura/.