L’exposició “Català, llengua d’Europa” ha tancat la setmana passada la seva estada al Museu del Barça. Des de la seva inauguració, el juliol de 2014, fins al 16 de febrer de 2015, l’han visitada més de 800.000 persones. La mostra és un projecte del Departament de Cultura que té per objectiu presentar la vitalitat de la llengua catalana en el marc de les llengües d’Europa, amb una visió del català com a llengua moderna, competitiva i oberta al món en diàleg amb altres llengües. El contingut situa el català com a novena llengua de la Unió Europea en població territorial, amb més parlants que el suec, el danès, el finès, el grec el txec o l’hongarès.
 
A més del Museu del Barça, al llarg de 2014, l’exposició, en tres formats diferents, ha recorregut 53 localitats catalanes on ha estat visitada per més de 18.000 persones, de les quals 4.702 a Tarragona; 8.635 a Girona; 1.525 a Lleida i 3.475 a les Terres de l’Ebre. També s’ha pogut visitar en d’altres indrets d’Europa i Amèrica, com  Prada de Conflent, Granada, Nantes i Paranà, on es va exposar en el marc de la XIII Trobada de les Comunitats Catalanes del Con Sud d’Amèrica. El primer trimestre de 2015 l’exposició visitarà 15 localitats i té programades 13 itineràncies més durant la resta de l’any.  
 
Els continguts de “Català, llengua d’Europa” es distribueixen en 7 àmbits temàtics: Europa, ensenyament, mitjans de comunicació, cultura, comerç, empresa, món digital i món de l’esport, tots ells il·lustrats amb imatges, gràfics, mapes i textos que presenten les principals xifres sobre el català
 
Català, llengua d’Europa http://www.gencat.cat/llengua/exposicio