• Més de 360 autònoms van participar en la prova pilot desenvolupada durant el 2014

  • El programa de 2015 estableix accions formatives en gestió empresarial així com assessorament personalitzat
 
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, posa en marxa una nova edició del programa Consolida’t, que preveu beneficiar més de 500 autònoms. Per aquest any, es destinen 927.948 euros, el que suposa un increment del 54,5% respecte a l’anterior edició.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat aquest matí la nova edició en el marc d’una jornada. El conseller ha destacat que “Catalunya és un país de tradició emprenedora” i ha avançat que “seguirem impulsant el Consolida’t donant els instruments i eines necessàries perquè els autònoms millorin els seus models de negoci”.
 
El programa estableix accions formatives en gestió empresarial així com assessorament personalitzat a treballadors autònoms per afavorir la consolidació de la seva activitat. En aquest assessorament també hi ha un acompanyament a treballadors autònoms en els processos de negociació creditícia amb les entitats financeres. Aquestes accions es desenvoluparan durant l’any 2015.
 
El programa es desenvoluparà a través de 15 entitats, que han estat sel·leccionades pel seu ampli coneixement i la seva experiència en relació a aquest col·lectiu: el Col·legi de Periodistes de Catalunya; el Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona; Funitec-La Salle; l’Organització d'Autònoms de Catalunya (AUTCAT); el Col·legi de Graduats Socials de Barcelona; la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya-CTAC; la Fundació Empresa i Ciència; EUNCET Formació; PIMEC Autònoms; la Fundació Privada Universitària Martí L'Humà; el Col·legi d'Economistes de Catalunya; la Fundació Bosch i Gimpera-Universitat de Barcelona; la Fundació Universitària del Bages, i el Col·legi Professional d'Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa.  
 
Pel que fa a les persones participants en el programa rebran formació en anàlisi del compte de resultats i gestió de la tresoreria, així com d’altres píndoles formatives segons les seves necessitats en aspectes com gestió econòmica, jurídica i documental, gestió comercial i atenció al client, gestió del temps, comunicació, networking i coworking.
 
A més rebran un assessorament personalitzat per treballar aspectes comercials i de màrqueting així com la gestió econòmic-financera del negoci, incloent-hi, si és necessari, una diagnosi economicofinancera i una estratègia per millorar el finançament de la seva activitat.

S’amplia el col·lectiu de beneficiaris
 
Enguany s’han introduït novetats i una de les més destacables fa referència als destinataris últims. En aquest sentit, s’ha ampliat el col·lectiu de persones beneficiàries a totes les persones treballadores autònomes que portin més de 6 mesos en el seu negoci, atès que, vista la conjuntura econòmica actual, les necessitats d’assessorament i formació estratègica poden tenir lloc en qualsevol moment de la vida laboral del treballador autònom, i no només en la fase de consolidació.
 
A més a més s’ha incorporat al programa les persones treballadores autònomes que han fet fallida en els seus negocis i que volen iniciar una nova activitat laboral com a treballadors autònoms. En aquests casos cal posar en valor tots els coneixements adquirits en l’experiència professional anterior, així com enfortir l’autoestima i les capacitats personals d’aquests treballadors per no vincular la fallida del negoci amb un fracàs sinó amb la consecució d’uns aprenentatges que permetran engegar una nova experiència laboral amb més possibilitats d’èxit.
 
El programa l’executaran entitats col·laboradores que rebran una subvenció per a realitzar les accions. Aquestes poden ser escoles de negocis, universitats i escoles universitàries o entitats dependents o vinculades a aquestes i col·legis professionals. També ho poden ser les associacions professionals del treball autònom de Catalunya de caràcter intersectorial inscrites al Registre d'associacions professionals del treball autònom a Catalunya del Departament d'Empresa i Ocupació.
 
D’altra banda, el programa d’enguany incorpora novetats destacables pel que fa a la formació. En aquest sentit, per tal de facilitar que més participants del programa hi puguin accedir, les píndoles formatives s’oferiran també en format online; d’aquesta manera, al mateix temps es facilita l’accés a les noves tecnologies de la formació i la comunicació a un col·lectiu de persones que, en molts casos, presenta importants mancances en aquesta matèria.
 
Més de 360 autònoms van participar en la prova pilot del 2014
 
L’any 2014 un total de 362 autònoms van participar en la prova pilot d’aquest programa. Del total de participants, el 55% són homes i el 45% dones. Per grups d’edats, predominen els que tenen entre 30 i 44 anys (52%), seguits pels de 45 anys o més (39,5%) i per últim els de 29 anys o menors (8,5%).
 
El 48% dels treballadors autònoms participants tenen estudis universitaris, el 22,7% estudis primaris i el 19,3% estudis secundaris.
 
La majoria dels autònoms participants es concentren en el sectors Serveis i a la demarcació de Barcelona.
 
Podeu consultar experiències dels primers participants en el Consolida’t en aquest vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=fjuHqpQjUIY
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb gràfics

Nota de premsa amb gràfics
PDF | 86

El conseller Puig durant la inauguració de la jornada

El conseller Puig durant la inauguració de la jornada
JPG | 1016