La salut pública i l’atenció primària col·laboren en projectes de salut comunitària, que s’ha consolidat entre els serveis de la xarxa local que s’ofereixen a la Regió Sanitària de Lleida
 
Treballar per apoderar els ciutadans per a la salut és un dels nostres objectius com a agents de salut comunitària
La salut comunitària treballa, amb la participació concreta i efectiva de la comunitat, aspectes com la promoció de l’activitat física, la reducció del consum de risc d’alcohol, el malbaratament alimentari, el tabaquisme o l’obesitat infantil, per fixar prioritats, prendre decisions i establir estratègies amb la finalitat d’assolir un millor nivell de salut i reduir les desigualtats socials.
 
La Regió Sanitària de Lleida té vint-i-dos centres d’atenció primària que disposen d’una persona referent i d’una comissió multidisciplinària de salut comunitària, i en sis d’aquests centres hi ha l’oficina dels equips territorials de salut pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. El treball en xarxa es concreta en un bloc interactiu de salut comunitària i un bloc de salut, entre d’altres. Alguns exemples d’aquesta integració són els programes Nereu i Thao en prevenció de l’obesitat infantil, el programa “Salut i escola”, el Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES) i el programa “Beveu menys”.
 
Com se sap bé, la salut pública no és responsabilitat única del sistema sanitari, sinó que la salut es crea en el context de la quotidianitat, i això fa que la majoria dels determinants de la salut es trobin fora del sistema sanitari. És per això que s’actua de manera coordinada no només amb atenció primària, sinó també amb els diferents agents de la xarxa local, associacions, Diputació de Lleida, Departament d’Ensenyament, ajuntaments, serveis socials, etc., per impulsar projectes comunitaris i per integrar aquestes activitats en la tasca diària dels diferents professionals. En aquest sentit es promou la formació dels professionals sanitaris i no sanitaris en salut comunitària.
 
Totes aquestes actuacions van lligades tant amb el Pla de salut com amb el Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP). Un dels principals objectius del PINSAP és impulsar la salut comunitària a través del treball en xarxa amb la salut pública i el sistema assistencial i la ciutadania.
 
A Lleida les activitats comunitàries que es duen a terme amb la comunitat són una prioritat per millorar la salut de la població.