FOTO WEB
Un moment de la inauguració de la jornada.
 
Aquesta Jornada de cloenda del Leader 2007-2013 ha estat organitzada pel grup Leader Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura i el Departament d’Agricultura
 
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, ha inaugurat aquest matí, al Castell de Montesquiu, la Jornada de cloenda del Leader 2007-2013.
 
Durant la Jornada es fa balanç de l’aplicació del Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial de l’Associació i dels resultats obtinguts en el desenvolupament de la seva estratègia territorial, basada, principalment, en la valorització dels productes agroalimentaris locals i en el foment de l’ús de les energies renovables. També s’hi presenta el nou Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.
 
La Jornada finalitzarà amb la xerrada: ‘Transformar la societat, a través d’empreses amb valors”, a càrrec de Joan Antoni Melé, conferenciant i formador sobre valors, promotor de la banca ètica, membre del Consell Assessor de Triodos Bank i autor del llibre ‘Diners i consciència.  A qui serveix el meu diner?’.
 
Val a dir que l’Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura ha gestionat, des de l’inici del programa, 105 projectes, amb un ajut  total de 4.501.736,27 €, que representa una inversió de 15.491.893,07 €, i la creació de 110 llocs de treball directes.
 
En relació a la seva estratègia, l’Associació està liderant i coordinant el projecte de cooperació Leader ‘Energia i Forest’, amb la participació de cinc grups Leader de Catalunya. El projecte té com a objectiu catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica i en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, especialment la biomassa.
 
Com a  continuació  de les actuacions desenvolupades en el projecte  ‘Energia i Forest’, l’Associació, conjuntament amb altres 5 grups Leader, ha promogut el projecte BM-Rural, que és un dels 42 projectes de tot l'Estat Espanyol seleccionat dins de la convocatòria de Projectes Clima del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) 2014.
 
Els Projectes Clima es promouen a través del Fons de Carboni per a una Economia Sostenible, del MAGRAMA, un instrument de finançament climàtic que es concep amb l'objectiu de reorientar l'activitat econòmica cap a models baixos en carboni al mateix temps que es contribueix al compliment dels objectius internacionals assumits per l’Estat espanyol en matèria de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
 
Anteriorment, els anys 2012 i 2013, el projecte BM-Rural també va ser seleccionat en la convocatòria anual del Projecte Clima, selecció que comporta que qualsevol particular o empresa, privada o pública, d’aquests territoris rurals, que vulgui instal·lar una caldera de biomassa percebi 7,10 euros per tona de carboni que hagi deixat d'emetre. Considerant que s’estima una reducció total d’emissions de 42.651,60 tnCO2, es revertirà fins a 302.826,36 euros en els àmbits territorials que participen en el projecte.
 
Acollir-se al Projecte Clima no solament suposa percebre 7,10 euros per tona de CO2 que no s’ha emès en comparació amb les emissions de la caldera d’origen, sinó que alhora també suposa un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins a 31 de desembre de 2019 i una verificació anual de les emissions de la caldera de biomassa.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la inauguració de la jornada.

Imatge de la inauguració de la jornada.
JPG | 557