Cultura

El Monestir Reial de Vallbona de les Monges torna a obrir les seves portes a la visita pública tots els dies de l'any

query_builder   17 març 2015 18:00

event_note Nota de premsa

El Monestir Reial de Vallbona de les Monges torna a obrir les seves portes a la visita pública tots els dies de l'any

  • A partir d’avui, el Monestir Reial de Vallbona de les Monges serà visitable de dimarts a diumenge durant tot l’any
  •  L’obertura al públic de Santa Maria de Vallbona coincideix amb la posada en marxa de l’entrada conjunta als tres monestirs reials de Catalunya
  •  L’abadia cistercenca és el tercer vèrtex de la Ruta del Cister i l’únic de la branca femenina de l’orde amb una continuïtat de vida religiosa de més de 800 anys
En el marc de l’impuls que està portant a terme el Departament de Cultura per posar en valor la Ruta del Cister com a producte cultural i turístic d’alta qualitat, el Monestir Reial de Santa Maria de Vallbona de les Monges (L’Urgell) obre les seves portes a la visita pública tots els dies de l’any.
 
El monument, que només es podia visitar els caps de setmana, es accessible des d’avui, de dimarts a diumenge de 10.30 a 13.30 h i de 16.30 a 18.30 h, i els diumenges i festius de 12 a 13.30 h i de 16.30 a 18.30 h.
 
Juntament amb aquesta iniciativa, i amb l’objectiu de posar en valor els tres monestirs reials de la Ruta del Cister (Santes Creus, Poblet i Vallbona), el Departament està actuant, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, en  altres projectes de millora dels equipaments. En el cas de Santa Maria de Vallbona s’està actuant en la millora del centre d’acollida de visitants, la senyalització interpretativa del monument i el projecte expositiu ‘Vida i espiritualitat femenina’, desenvolupat en el marc del programa de col·laboració Patrimoni en Acció, signat l’any passat entre el Departament de Cultura i l’Obra Social ‘La Caixa’.
 
L’obertura al públic de Santa Maria de Vallbona coincideix amb la posada en marxa de l’entrada conjunta als tres monestirs que conformen la Ruta del Cister. Sota el lema ELS MONESTIRS REIALS DE CATALUNYA, l’entrada té un cost de 12 € i es pot adquirir directament als monestirs. En els propers mesos està previst que es pugui adquirir també a través de plataformes turístiques intermediàries i online.
 
 
Monestir Reial de Santa Maria de Vallbona de les Monges
 
L’abadia cistercenca de Santa Maria de Vallbona, tercer vèrtex de la Ruta del Cister, és la més important de la branca femenina de l’orde del Cister a Catalunya i la més antiga amb de Catalunya amb més de 850 anys d’història i vida religiosa ininterrompuda. És aquest valor femení el principal actiu que dóna singularitat al conjunt cenobític.
 
A diferència dels monestir de Poblet i Santes Creus, que van néixer amb la voluntat de fundar una comunitat cistercenca, va ser una comunitat eremítica de dones que decidiren, durant la segona meitat del segle XII, formar part de l’orde del Cister. Tot i no tenir l’eloqüència monumental de Poblet i Santes Creus, Vallbona posseeix una unitat formal i una sobrietat en el discurs estilístic que convida al visitant a copsar i viure el repòs i la quietud del Cister.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges

Imatge del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges
JPG | 2979

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia