El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la X Copa del Món de Natació amb aletes que tindrà lloc per primera vegada a Catalunya, aquest proper cap de setmana, a la Piscina Sant Jordi de Barcelona. Més de 500 esportistes de 22 països prendran part en una de les competicions esportives internacionals amb més importància entre les disciplines d'activitats subaquàtiques.
sge
Foto: Jordi Estruch
L’han acompanyat en l’acte Salvador Punsola, president Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS); Xavier Duran, vicepresident de la Confederació Mundial d’Activitats Subaquàtiques (CMAS) i president de la Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques; Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i Gabriel Arranz, director de Promoció i Esdeveniments Esportius de l’Institut Barcelona Esports. També hi era present el regidor d’Esports de l’Hospitalet de Llobregat, Cristian Alcázar.
 
Ivan Tibau ha expressat el suport de la Secretaria General de l’Esport cap a un esdeveniment que fa justícia a la “capacitat organitzativa que històricament han tingut Catalunya a les nostres entitats esportives” i que “projectarà Catalunya a nivell internacional”. “Tenir la Copa del Món acostarà la natació amb aletes a més persones i captarem nous practicants, un fet molt important per nodrir el planter”, ha afegit, a la vegada que augurava un bon espectacle esportiu i un important “impacte econòmic i turístic”. “Això demostra el fort i progressiu increment del turisme esportiu a Catalunya”, ha conclòs.
 
Nedadors de quatre continents de 85 clubs participaran els dies 21 i el 22 de març en la tercera ronda de la desena edició de la Copa del Món de Natació amb Aletes, que organitza la FECDAS, amb la previsió de rebre un miler de persones, entre esportistes, delegats i entrenadors. La presència de 540 nedadors suposa un rècord històric de participants en una prova de la Copa del Món.
 
La natació amb aletes, una modalitat en què Catalunya és referent a l’Estat i que ja està en la fase d’esport preolímpic, és una disciplina compta amb quatre modalitats: superfície amb monoaleta, superfície amb bialetes, apnea amb monoaleta i escafandre amb monoaleta. Aquesta disciplina és coneguda com la Fórmula 1 dels esports aquàtics perquè la velocitat punta pot arribar als 15 quilòmetres per hora, aproximadament la mateixa velocitat que pot assolir una llanxa amb un motor de 25 cavalls.
 
La X Copa del Món de Natació amb aletes, que forma part del calendari mundial de la CMAS, ha celebrat les seves dues primeres cites a Cartagena (Colòmbia) i Eger (Hongria). La final de la competició se celebrarà a començaments del mes d’octubre vinent al Cairo (Egipte). La natació amb aletes ha estat reconeguda pel Comitè Olímpic Internacional (COI) com a esport olímpic i té pendent la seva inclusió al programa dels Jocs Olímpics. La inclusió i el reconeixement de la CMAS com a Federació Esportiva Internacional ha permès que la natació amb aletes formi part dels World Games, que se celebren de manera habitual un any després que hagin tingut lloc els Jocs Olímpics.
 
Per la seva banda, Salvador Punsola ha explicat que aquesta prova de la Copa del Món posa les bases “per poder acollir en un futur un Campionat del Món a Barcelona” d’aquesta modalitat, i ha avançat el projecte de la Federació Catalana de construir un subaquòdrom -un edifici per desenvolupar activitats subaquàtiques diverses-, que “seria únic al món” i ajudaria a impulsar aquest esport.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 325