• Irene Rigau: “En el camp de l’FP es fa un accent especial a tot el que és la formació adreçada a les persones en situació d’atur i que volen millorar, a banda dels que volen estudiar. En aquest camí d’integració de l’FP al Saló trobaran la informació”
 
  • Ensenyament presenta novetats al Saló: l’espai d’FP integrada, demostracions de professors i alumnes de formació professional, la presentació d'itineraris d’ESO, batxillerat i FP, i s’informarà sobre el passaport de llengües
 
foto petita1
La Generalitat ha presentat al Saló de l’Ensenyament l’espai dedicat a la formació professional integrada, una de les novetats per al Saló d’enguany. La consellera Irene Rigau ha destacat que “en el camp de l’FP es fa un accent especial a tot el que és la formació adreçada a les persones en situació d’atur i que volen millorar, a banda dels que volen estudiar. En aquest camí d’integració de l’FP al Saló trobaran la informació”. L’FP integrada permetrà oferir informació, assessorament, i orientació sobre la formació al llarg de la vida –formació inicial i per a l’ocupació-, a través dels Departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació. El web Catalunya Professional és un cercador en línia que agrupa tota l'oferta de formació professional (títols i certificats) en una única plataforma digital.  
 
La titular d’Ensenyament ha destacat el tarannà orientador del Saló: “Els alumnes cada cop es plantegen més joves que és el que volen estudiar, el que volen fer, a partir d’aquí se’ls ofereix un escenari, les possibles sortides tant a nivell acadèmic com professional. Creiem que aquest any mantindrem o incrementarem l’assistència perquè hem ampliat informació”. Rigau també ha animat a les famílies a visitar el Saló, “els pares d’alumnes que tenen alguns dubtes veuran que a part dels itineraris acadèmics també se’ls explica quines són les professions en el camp de l’FP més demandades a Catalunya, i que és el que necessita la societat en aquests moments de reactivació per tornar a tenir professionals. Tot en el marc de les noves tecnologies en una modernització de l’FP important en les diferents modalitats, que resulta molt més atractiva per a nois i noies”
 
 
El Departament d’Ensenyament ofereix als visitants del Saló de l’Ensenyament informació i orientació sobre el contingut dels ensenyaments postobligatoris: formació professional, batxillerat, escoles oficials d’idiomes, Institut Obert de Catalunya, centres de formació de persones adultes, PQPI, ensenyaments d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments artístics superiors i ensenyaments esportius.
 
En l’estand del Departament també es presentaran propostes de diferents itineraris d’educació secundària, batxillerat i formació professional, i es difondrà i s’informarà sobre el passaport de llengües, un document, vinculat al currículum europeu (EUROPASS), que reflecteix les llengües que coneix el seu titular. El passaport serveix per presentar de manera senzilla els coneixements i experiències en diverses llengües, ja que utilitza uns indicadors reconeguts a tot Europa (A1, A2, B1, B2, C1 i C2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües).
 
Per a orientar als alumnes, el Departament disposa de l’Espai d’Orientació, que consta d’un espai de recepció, on es pot obtenir informació sobre l’oferta formativa actual, i de dotze despatxos d’atenció individual. Es preveu atendre i orientar a gairebé 5.000 alumnes en l’espai. En aquests despatxos d’atenció individual un equip de professionals orienten de manera individual als estudiants que ho sol·licitin per a la tria dels seus estudis. L’espai també disposarà d’una àrea d’autoconsulta amb ordinadors de lliure accés que permeten informar-se de l’oferta formativa a Catalunya.
 
El Departament d'Ensenyament també oferirà en el seu espai del Saló demostracions dels ensenyaments professionals –formació professional i ensenyaments artístics. Els alumnes, amb el suport del professorat dels seus centres, duran a terme un seguit de demostracions de cicles de fusta i moble, fabricació mecànica i automatització i robòtica industrial.
 


foto petita
Nova oferta per al curs 2015-2016
 
A l’estand del Departament també s’oferirà tota la informació en relació als cicles formatius de grau mitjà i superior que es podran cursar a Catalunya el proper curs. Com a novetats de cara 2015-2016, el Departament presenta tres noves titulacions:
 
-       Cicle formatiu de grau superior de Màrqueting i publicitat
-       Cicle formatiu de grau superior de Brodats i rebosters
-       Cicle formatiu de grau superior de Puntes artístiques
 
S’informarà sobre els cicles que passen d’un a dos cursos:
 
-       Cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats comercials
-       Cicle formatiu de grau mitjà d’Estètica i bellesa
-       Cicle formatiu de grau mitjà d’Operacions de laboratori
-       Cicle formatiu de grau mitjà d’Operacions subaquàtiques i hiperbàriques
-       Cicle formatiu de grau superior d’Assistència a la direcció
-       Cicle formatiu de grau superior de Gestió de vendes i espais comercials
-       Cicle formatiu de grau superior de Documentació i administració sanitàries
-       Cicle formatiu de grau superior d’Higiene bucodental
-       Cicle formatiu de grau superior de Fabricació de productes farmacèutics, biotecnològics i afins
 
I dels nous cicles que substitueixen a cicles anteriors:
 
-       Cicle formatiu de grau superior d’Imatge per al diagnòstic i medicina nuclear, substitueix a Imatge per al diagnòstic
-       Cicle formatiu de grau superior de Laboratori clínic i biomèdic, substitueix a Laboratori de diagnòstic clínic
-       Cicle formatiu de grau superior d’Anatomia patològica i citodiagnòstic, substitueix a Anatomia patològica i citologia
-       Cicle formatiu de grau superior de Radioteràpia i dosimetria, substitueix a Radioteràpia
-       Cicle formati de grau superior de Mediació comunicativa, substitueix a Interpretació del llenguatge de signes
 
En l'espai dedicat a les arts plàstiques i disseny es presenta l’oferta existent, així com les activitats que es realitzen i les seves sortides professionals. També hi haurà demostracions per part d'alumnat i professorat dels cicles. Pel que fa a l'art tèxtil, es presentarà una bossa de mà amb estampació serigràfica dissenyada per alumnes.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 3609