• Un grup de narradors d’Anin (Associació de Narradores i Narradors) explicaran microcontes als viatgers de Ferrocarrils dins dels trens i al vestíbul del carrer Bergara de l’estació de Pl. Catalunya.
Imatge
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya col·labora amb Anin (Associació de Narradores i Narradors) i la Institució de les Lletres Catalanes per celebrar el Dia Internacional de la Narració Oral aquest divendres dia 20 de març. Per fer-ho, un grup de narradors viatjaran en diferents trens i narraran microcontes als viatgers al voltant del tema central de l’edició d’enguany d’aquesta diada: els desigs. 
 
En concret, els usuaris podran escoltar els relats breus que contaran els narradors entre les 18.00h i les 19.00h en els trens que facin el recorregut entre les estacions de Pl. Catalunya i de Sarrià de la línia Barcelona-Vallès. A partir de les 19.00h, la narració de relats es traslladarà al vestíbul del carrer Bergara de l’estació de Pl. Catalunya, on es llegirà a més el Manifest del Dia Internacional de la Narració Oral. Durant l’acte s’oferirà la possibilitat als viatgers que ho desitgin de sumar-se a la narració contant un microrelat.
 
El Dia Internacional de la Narració Oral es va començar a celebrar l’any 1991 a Suècia, conegut com a «Dia de tots els narradors orals», una iniciativa de la xarxa de narradors suecs que van decidir celebrar l’equinocci narrant contes arreu del país. Aquesta iniciativa es va anar estenent a altres països fins arribar a l’actualitat, on és un dia celebrat per comunitats de narradors de gairebé tot el món.
 
Amb aquesta iniciativa, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes continuen col·laborant en la promoció de la literatura als trens després que l’any passat iniciessin per Sant Jordi el projecte “Lletres a Ferrocarrils” amb la finalitat de divulgar la literatura a través dels Ferrocarrils.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 295