El Parc Natural del Delta de l’Ebre comptarà, a partir d’aquest dimecres, amb 30 empreses acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible
 
A més, la xarxa d’empreses que actuen com a punt d’informació del Parc s’amplia fins a les 99
DAAM
Els empresaris amb les seves corresponents acreditacions
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avui, a l’Ajuntament de l’Aldea, s’ha celebrat l’acte de lliurament de les acreditacions a les empreses turístiques del Delta de l’Ebre. A l’acte de lliurament hi ha assistit Dani Andreu, alcalde de l’Aldea; Ricard Gutiérrez, cap de Servei d'Espais Naturals Protegits; Francesc Vidal, director del Parc Natural del Delta de l’Ebre; Carme Franch, presidenta de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre; Pere Vidal, director dels Serveis Territorials del DAAM a les Terres de l’Ebre, i Joan Capilla, president de l’Associació d’Empreses de Serveis i Activitats Turístiques del Delta.
 
En primer lloc, s’han lliurat les acreditacions a les 3 noves empreses que han decidit apostar pel compromís amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i han superat el procés d’auditoria per aconseguir aquest guardó. Les empreses acreditades amb la Carta han d’aplicar una sèrie de mesures per tal de millorar el seu comportament ambiental, per mitjà de l’acompliment de 30 accions obligatòries i un pla d’actuacions a 3 anys. Aquest fet comporta també una millora de la qualitat, i conseqüentment, la prestació d’un servei amb garanties per als usuaris.
Actualment, hi ha 119 espais naturals protegits acreditats amb la Carta en 13 països europeus. A l’Estat espanyol hi ha 38 espais, 4 dels quals a Catalunya: Garrotxa (2001), Delta de l’Ebre (2007),  Montseny (2011) i Sant Llorenç del Munt i l’Obac (2011). 
 
I en segon lloc, s’han lliurat les acreditacions a les 12 empreses que han superat el curs per esdevenir “Punt d’informació del Parc”. Al curs, de 33 h, s’hi van inscriure 21 alumnes. Han superat el curs 19 alumnes, corresponents a 12 empreses i 7 a títol individual. Cal destacar que, d’aquest 7 alumnes, 4 tenen projectes molt avançats per a la creació d’empreses.
 
Amb aquestes 12 noves acreditacions ja són 99 les empreses que actuen com a punt d’informació del Parc.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.