La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha destacat “la tasca dels treballadors socials, el seu compromís i la seva contribució a la millora de la qualitat de vida de les persones”. Munté ha fet aquestes declaracions afegint-se a la commemoració del Dia Mundial del Treball Social.
 
La consellera ha assegurat que la jornada permet “visibilitzar la tasca dels treballadors socials, imprescindible en un context d'augment de les desigualtats i necessitats socials”. Per això ha volgut “agrair la feina que realitzen els més de 7.000 diplomats i diplomades en treball social. Una tasca que mereix tot el reconeixement no només avui que celebrem el dia mundial, sinó cada dia”. Munté ha recordat que tothom que es beneficia de la feina dels professionals socials són “persones que pertanyen a col·lectius vulnerables de la nostra societat i a qui la tasca dels treballadors socials aconsegueix fer més fortes”.
 
Neus Munté també ha lloat “la implicació personal i emocional” que constitueix un pilar bàsic de la feina dels treballadors social perquè “aquesta sensibilitat, tan necessària quan es treballa per a les persones, és el que aporta un valor afegit inqüestionable al seu ofici i obliga els treballadors socials a oferir el millor”. En aquest sentit, ha recordat que “l'essència del treball social és l'acompanyament a les persones i el compromís de contribuir a la millora de la seva qualitat de vida. Un compromís ètic que situa la dignitat de la persona en el centre de les decisions”.
 
Finalment, la consellera ha assegurat que els treballadors socials són “una part imprescindible de l’engranatge que posa en marxa els serveis socials d’aquest país. Des del Departament de Benestar Social i Família tenim molt present la importància i l’essència de la seva tasca”.